У Кам’янському відбувся шашковий турнір серед студентів

Турнір з шашок-64 пройшов 17 листопада 2022 року у будівлі Центру служби крові Biopharma Plasma (м. Кам’янське, проспект Аношкіна, 26 – будівля старої «Центральної аптеки»). У змаганнях, які проводилися до Міжнародного Дня студентів, взяли участь як профі, так і аматори.
«Захід було проведено на достатньо високому рівні. Спочатку гості Центру стали свідками виконання чудових українських пісень та палких танців з патріотичним підтекстом. Далі присутніх з відкриттям турніру привітала чемпіонка світу з шашок, міжнародний гросмейстер Олена Коротка. Потім вже самі студенти стали учасниками як запеклих шашкових баталій на «чорно-білих інтелектуальних полях», так і лотереї, підсумки якої визначили чотирьох щасливчиків – володарів спеціальних призів від організаторів. І на останок – маленький сувенір для кожного та фотосесія на згадку». Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук головний секретар змагань, національний арбітр Віталій Попруга.
«Серед талановитої молоді, яка є майбутнім України, виступила і моя чемпіонка – майстер спорту України Віра Попруга. Зараз Віра навчається одразу у двох вишах – Харківському національному університету радіоелектроніки (ХНУРЕ) та Дніпровському державному технічному університеті (ДДТУ).Як дуже часто траплялося в шашковій кар’єрі Віри, і на цьому турнірі вона грала у завершальній партії турніру. Також «за традицією» результат останнього поєдинку вирішив долю всього турніру. Неймовірна гра зі сторони опонента (матч закінчився у нічию) підвела підсумок не тільки у самому протистоянні аматора з титулованим спортсменом, але й розподілила призові місця як серед призерів-профі, так і серед призерів-аматорів. Віра посіла четверте місце, але отримала чудову книгу «Шашки – любов на все життя» за авторством відомого шашкіста, чемпіона світу, міжнародного гросмейстера Юрія Анікєєва з Харкова. Її ж візаві став кращим серед шашкістів-аматорів.
До речі, після завершення турніру майстер спорту Віра Попруга сказала наступне: «Не важливо яке місце вдалося зайняти на турнірі. Дуже хотілося отримати саме книгу від Юрія».І вона її отримала. Вручили примірник новісенького буку директор центру Biopharma Plasma у місті Кам’янське Наталія Муленко, її помічник Тетяна Овчіннікова та віце-президент Національної Федерації шашок України Леонід Бройтман.
Хотілося б сказати слова вдячності організаторам. Але слід пам’ятати, що проведення подібних заходів є можливим не тільки завдяки організаторам, а й нашим Збройним Силам, які боронять Україну від російського окупанта. Саме наші вояки дозволяють підтримувати в серці вогонь надії за майбутнє України. Саме вони дають змогу українській молоді вставати на ноги і крокувати шляхом нашої Незалежності.
Віримо в Перемогу! Віримо в ЗСУ! І, звісно ж, віримо в Україну!»
Що ж до підсумків змагань, то про них повідомив головний суддя турніру, Заслужений тренер України, професор ДДТУ Ігор Губарєв. Кожен з шести призерів серед професіоналів та аматорів отримав подарунок та пам’ятну грамоту від організаторів, а також книгу від Ю.Анікєєва. Головний же приз – кібернабір від компанії «Комп’ютерний Майстер» (директор Олександр Крутько) – виборов один з самих юних студентів, що брав участь у святковому турнірі, – призер молодіжного чемпіонату світу з бразильських шашок, багаторазовий чемпіон України серед молоді Добриня Савінський.
Підсумки змагань. Профі
1. Савінський Добриня (1 розряд, Кам’янське) – 14 з 16 очок
2. Шнейдер Олександр (мс, Харків) – 13
3. Губарєва Анастасія (1 розряд, Кам’янське) – 12
Підсумки змагань. Аматори
1. НєстєровДаніл (Кам’янське) – 10з 16 очок
2. Медузов Віталій (Кам’янське) – 9
3. Тамбовцев Артем (Кам’янське) – 9.

Джерело

Новости Украины