ДПЕК: Прямі втрати від атак РФ на електростанції наближаються до 6 мільярдів

ДПЕК: Прямі втрати від атак РФ на електростанції наближаються до 6 мільярдів

Фото: energo.dtek.com

Прямі втрати від пошкодження та руйнування обладнання генеруючих об’єктів ДПЕК внаслідок російських атак наближаються до 6 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба компанії.

— За останні півроку лише теплоелектростанції ДПЕК Енерго було атаковано ворогом 29 разів, пошкоджено понад тисячу одиниць різного обладнання на станціях. У цих умовах, щоб краще підготуватися до наступного опалювального сезону, крім відновлювальних робіт, компанія завчасно розпочала планові ремонти енергоблоків ТЕС. Вже до кінця місяця планується завершити перший ремонт, — зазначили у ДПЕК.

Загалом у 2023 році ДПЕК «Енерго» планує відремонтувати 28 енергоблоків на своїх теплоелектростанціях. При цьому прямі втрати від пошкодження та руйнування обладнання об’єктів, що генерують, компанії, наближаються до 6 млрд грн. З масштабними руйнуваннями входити до наступного опалювального сезону буде не легше, ніж у поточний, додали в компанії.

— Допомогти в цьому могла б єдина програма відновлення української енергетики, зокрема і теплової генерації, яка консолідувала б міжнародну допомогу, державну підтримку, можливості для кредитування з боку міжнародних фінансових інститутів тощо. Найшвидшому відновленню об’єктів сприяло б також погашення боргів за роботу генерації на ринку, що балансує. Тільки перед нами ці борги становлять понад 2,2 млрд грн, – заявив генеральний директор ДПЕК «Енерго» Ільдар Салєєв.

Станом на 22 березня споживання електроенергії менше, якщо порівнювати із середою минулого тижня, що зумовлено потеплінням. Як повідомили в Укренерго, працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для  покриття споживання. Також відбувається незначний імпорт електроенергії.

Джерело

Новости Украины