Два дні у Кривому Розі проходив станичний вишкіл впоряду, — ФОТО, ВІДЕО

Напередодні Дня Скаута в Україні у Кривому Розі відбувся станичний вишкіл впоряду — захід, під час якого старші пластуни навчалися впоряду — удосконалювали знання з впоряду, відпрацьовували навички, аби потім передати свої знання і досвід молодшим пластунам.

Про це повідомляє сайт 0564.ua з посиланням на власного кореспондента.

Вишкіл впоряду відбувався два дні поспіль — 10 та 11 квітня на території парафії Святого Миколи Чудотворця Української Греко-Католицької церкви, адміністратор якої — Іван Талайло — також є членом «Пласту». 

Також у впоряді брав участь ще один священник — пластун — настоятель Свято-Миколаївського храму Православної церкви України Роман Бацвин.

Про вишкіл впоряду розповіла нашому кореспонденту пластунка-сеньйорка праці Наталя Шервуд (Сільтєєва):

«109 років тому — 12 квітня 1912 року — перші пластуни з гуртка Олександра Тисовського — одного із засновників «Пласту»склали пластову присягу. З того часу 12 квітня відзначається як День пластуна чи День першої пластової присяги.  Пластуни святкують цю подію. Ми ж вирішили відзначити її вишколом впоряду».

З метою проведення вишколу впорядку до Кривого Рогу з Полтави прибув інструктор Владислав Прушковський.

«Строй і впоряд — це дисципліна вона готує наші єдності, вчить дітей дисципліні і працювати в команді», — так пояснив Владислав зміст впоряду. 

Почався вишкіл з перевірки однострою, складання звіту, виносу прапора, виконання молитви і пластового гімну.

Як це відбувалося, дивіться на нашому відео (нижче).

Нагадаємо також, що саме пластуни щороку поширюють світом Вифлеємський вогонь миру, привозять частинку цього вогню і до Кривого Рогу.

Следите за нашими новостями в Telegram.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

 Читайте нас на Google News.

Жми кнопку «Нравится» и получай новости первым на Facebook

Источник

Новости Украины