Двоє загиблих під час ДТП: тернопільський суд розглянув запобіжний захід для підозрюваного

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Суспільне Тернопіль

Обласний апеляційний суд розглянув запобіжний захід для підозрюваного в скоєнні аварії, у якій загинули двоє людей. У Тернопільському міськрайонному суді підозрюваному визначили заставу і він вийшов з-під арешту.

Прокурорка Наталія Дем'як звернулась до апеляційного суду, аби чоловіка взяли під варту на 60 діб без права на заставу.

"Ризиком, який свідчить про потребу застосування взяття під варту є те, що Карпович може впливати на травмованих та свідків у вказаному кримінальному провадженні. Свідки свої показання суду на даний час ще не дали. Окрім того, травмовані пасажири автомобіля, яким керував Карпович, також на даний час не надали своїх свідчень органу досудового розслідування", – каже Наталія Дем'як.

Наталія Дем’як. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 7 серпня між селами Шибалин та Комарівка Бережанської громади. В автомобілі підозрюваного киянина Віталія Карповича їхали двоє пасажирів, серед яких 10-річна дитина. Під час експертизи встановили, що "Mercedes-Benz" Віталія Карповича виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автівкою "Skoda Octavia" жителів Івано-Франківщини. 23-річний водій та 19-річна пасажирка загинули.

Адвокат підозрюваного Віктор Карчевський каже, Віталій з’являється на усі судові засідання, тож немає потреби тримати його під вартою.

"Він прийшов на обрання запобіжного заходу, в суд першої інстанції добровільно. Це свідчить про те, що належна поведінка його не обов’язково може бути забезпечена обранням йому запобіжного заходу, пов’язаного з обмеженням чи позбавленням волі. Тому я вважаю, що ризики прокурором не доведені. Прошу у задоволенні скарг прокурора відмовити".

Віктор Карчевський. Суспільне Тернопіль

Віталій Карпович під час засідання вибачився перед рідними загиблої пари.

"Я б хотів сказати, що так сталося, що я став невільним свідком ДТП, яке призвело до втрати двох молодих людей. Я так само отримав тілесні ушкодження, але я хотів би вибачитися перед родичами, тому що я лишився живий. Я чисто по-людськи розумію, що я лишився живий і я не мав ніякого злого умислу зробити комусь шкоду. Як бачите, я не збираюся нікуди їхати, нікуди тікати. Якщо суд доведе, що я винен – я маю тоді понести відповідне покарання, яке я мав би заслужити".

Віталій Карпович. Суспільне Тернопіль

Колегія суддів ухвалила рішення не змінювати запобіжний захід для підозрюваного. Матір загиблої Іванна Гриців це рішення коментує так:

"Як мама загиблої дочки, я підтримую позицію прокурора, апеляційну скаргу прокуратури про те, щоб його взяли під варту, бо розумію, що враховуючи воєнний стан, він може втекти. Він може впливати на свідків, він може проживати, де йому завгодно, тому що не має на утримання ні малолітніх дітей, ні престарілих родичів, ні людей з інвалідністю. Це людина, яка не залежна ні від кого. І вона скоїла такий злочин. У ДТП загинули двоє дітей. Моя дочка та її хлопець, які любили життя, які мріяли створити сім’ю".

Судове засідання. Суспільне Тернопіль

Захисник підозрюваного Віктор Карчевський каже, Тернопільський міськрайонний суд призначив Віталію Карповичу заставу 208 тисяч гривень. Він її сплатив і на час слідства живе в Тернополі.

Новости Украины