Екс-керівник Держгеокадастру Вінниччини, який проходив по «справі розкрадання землі», працевлаштувався у ВНАУ

Колишній керівник Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак працює асистентом кафедри землеробства, ґрунтознавства та агрохімії Вінницького національного аграрного університету.

Влітку минулого року посадовець, як асистент кафедри, виступав на конференції ВНАУ щодо ринку землі. Конференція була присвячена перспективам розвитку земельних відносин, проблематиці регулювання обігу та формуванню рекомендацій щодо покращення ситуації у сфері обігу земель сільськогосподарського призначення.

Екс-керівник Держгеокадастру Вінниччини, який проходив по «справі розкрадання землі», працевлаштувався у ВНАУ

12 лютого на сайті Вінницької єпархії опублікували про візит Варсонофія до ВНАУ, де на світлині разом з священиками президент університету Григорій Калетник та Юрій Козак.

Екс-керівник Держгеокадастру Вінниччини, який проходив по «справі розкрадання землі», працевлаштувався у ВНАУ

Нагадаємо, в жовтні минулого року, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування корупційної схеми розкрадання 17,11 га особливо цінної землі на Вінниччині, що завдало 11,6 млн грн збитків державі. 22 жовтня підозрюваним: колишньому виконуючому обов’язки директора державного підприємства та екскерівнику Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акту. Дії посадовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

«Слідство встановило, що керівник державного підприємства, що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету Міністрів України) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га.

Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого селянського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника держпідприємства»,- зазначалось в повідомленні.

Источник

Новости Украины