Електромонтери ДТЕК врятували двох поранених лелек

На Дніпропетровщині електромонтери ДТЕК врятували двох поранених лелек – пташеня, що випало з гнізда, та дорослого птаха з пошкодженим крилом. Обох відвезли до притулку для тварин, де про них подбають та підлікують.

 

Про це повідомляє ДТЕК 
Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі під час виконання робіт в селі Писарівка дізналися від місцевих жителів, що з гнізда, укріпленого минулоріч, випало пташеня. Воно пошкодило крило та лапу. Енергетики визвалися допомогти і доправити пташеня на лікування у притулок для тварин. Коли лелека достатньо одужає, його випустять на волю – у звичне середовище існування.
Разом з ним, на прохання місцевих мешканців, енергетики відвезли до притулку ще одного пораненого, але вже дорослого птаха. Минулого року його знайшла біля села місцева родина. Через пошкоджене крило він не зміг полетіти на південь і залишився з людьми. Тепер у притулку лелеці нададуть належний догляд та турботу.

 

 
Енергетики планують встановити 5 гнізд у Павлоградському районі та Томаківській ОТГ. Ще 5 – у Криничках та Царичанці. Перенесення гнізд на штучні платформи на електропорах проводять пізньої осені та навесні – коли лелеки відлітають на південь.Це допомагає захистити птахів від загрози ураження струмом, а клієнтів компанії – від аварійних відключень світла.

 

 

 

Новости Украины