Фахівці центрів контролю та профілактики хвороб допомагають краматорчанам подолати наслідки підтоплення


В ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» проведено термінове засідання обласного центру з реагування на надзвичайні ситуації.

Розроблений та затверджений план заходів реагування на надзвичайну ситуацію в Краматорській територіальній громаді. Групи швидкого реагування ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» та Краматорської районної філії працюють в режимі надзвичайної ситуації. Підготовлено та розпочато надання населенню засобів для дезінфекції води та поверхонь у приватних будинках, які зазнали підтоплення.

Заплановано проведення моніторингових візитів в місця тимчасового розміщення постраждалих, будинки яких  опинилися в зоні надзвичайної ситуації. На територіях обслуговування Краматорської районної, Дружківської та Слов’янської філій ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» організовано проведення інформаційних кампаній для попередження виникнення епідускладнень в регіоні.

Для інформування населення розроблені пам’ятки щодо проведення дезінфекції води у приватних колодязях, профілактики гострих кишкових інфекцій, способах знезараження води в домашніх умовах тощо. На постраждалих територіях забезпечено  постійний лабораторний контроль якості та безпеки води в приватних колодязях, мережах централізованого водопостачання для уникнення виникнення спалахів інфекційних хвороб.

 

Джерело

Новости Украины