Фотовиставка, помаранчеві ґудзики та білі стрічки: акція «Кропивницький проти насильства»

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

"Кропивницький проти насильства": під таким гаслом у Кропивницькому відбулась акція, яка розпочала щорічну кампанію у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Учасники акції роздавали помаранчеві ґудзики та білі стрічки – це офіційний колір кампанії "16 днів проти насильства" та презентували фотовиставку "Річ у тім…".

Фотовиставка – це 16 історій про домашнє насильство, розповів заступник начальника поліції області Олександр Сагаль. "На кожній картині є QR-код. Це посилання на відеоролики за участю відомих особистостей нашої держави: музикантів, співаків, спортсменів".

Цьогоріч надійшло в півтора рази більше звернень щодо домашнього насильства, ніж торік, каже поліцейський. "Надійшло понад 9 600 повідомлень про домашнє насильство. У разі домашнього насильства треба телефонувати на лінію 102".

З початку року до системи безоплатної правової допомоги надійшло 49 звернень щодо домашнього насильства. 16 справ направлені в суд, говорить заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги Олена Шишкарьова. "У нас діє система безоплатної вторинної правової допомоги, куди люди можуть звернутися безкоштовно".

Номер телефону центру з надання безоплатноїправової допомоги 0 800 213 103

Виставка в Кропивницькому буде до кінця листопада. Потім вона поїде в Олександрію та Знам’янку, де експонуватиметься по одному дню, розповіла заступниця голови обладміністрації Катерина Колтунова.

Акція "16 днів проти насильства" завершиться 10 грудня, у День прав людини.

Новости Украины