Геомагнітна напруженість пішла на спад, але розслаблятися не варто: поради для метеочутливих людей

Після того, як на Землі вирувала найсильніша магнітна буря місяця, наступні кілька днів будуть більш спокійними. Для періоду з 11 до 14 березня буде властивий слабкий рівень геомагнітної напруженості. 

Про це стало відомо з прогнозу вчених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США. Варто зазначити, що 13 та 16 березня очікується помірний рівень на­пруження магнітосфери. 

Навіть у цей відносно спокійний період метеозалежні люди можуть відчувати погіршення самопочуття. Зокрема, серед найпоширеніших симптомів є розлади травлення, включно з нудотою та блюванням, підвищене серцебиття та зміна артеріального тис­ку, підвищена чутливість до погодних змін.

Як покращити самопочуття

Пийте більше чистої води та травʼяного чаю. Намагайтеся відмовитися від кави, алкоголю та цигарок. Надавайте перевагу сезонним овочам, фруктам та зелені, водночас скоротіть кількість смаженої, гострої та жирної їжі у вашому раціоні. 

Приділіть час прогулянкам на свіжому повітрі (не менше 30 хвилин), ходіть пішки та займайтеся спортом. Регулярно провітрюйте кімнату, а перед сном приймайте контрастний душ.

За можливості уникайте стресових ситуацій та конфліктів. 

Додамо, що 16 березня астрофізики передбачають на Сонці підвищені штормові події, що при­зведе до виникнення на Землі 17 березня слабкої геомагнітної бурі. Це може викликати силь­ні головні болі у метеочутливих людей, зниження працездатності та продуктивності праці, під­вищену дратівливість та порушення емоційної рівноваги.

Як повідомляв OBOZ.UA, у березні 2024 року українцям слід очікувати не менше п’яти магнітних бур різної сили. Фахівці вважають, що перший місяць весни буде доволі інтенсивним у плані сонячної активності.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины