Голові Сумської РДА Роману Гученку оголосили про підозру

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото зі сторінки Романа Гученка у Facebook

Сумська обласна прокуратура разом з СБУ повідомила про підозру голові Сумської РДА Роману Гученку. Інформацію про це чоловік підтвердив Суспільному.

Телефоном Роман Гученко розповів кореспондентам Суспільного, що не вважає себе винним, а підозра стосується пального, яке він закупляв на початку війни.

За інформацією прокуратури, з початку повномаштабного вторгення Росії громадська організація сформувала благодійний фонд, на рахунок якого від підприємств, установ, організацій та окремих громадян надходили пожертви для потреб захисників та організацій, які надають відсіч збройній агресії. Надалі на отримані благодійні внески громадська організації придбала паливно-мастильні матеріали.

Після цього, за даними слідства, голова громадської організації вступив у змову з на той час співробітником Сумської обласної військової адміністрації. Вони разом організували схему продажу паливно-мастильних матеріалів. Зокрема голова ГО передавав співробітнику адміністрації паливні картки, а той своєю чергою продавав їх. На даний час встановлено факт незаконної реалізації частини паливно-мастильних матеріалів на суму 1 млн 443 тис. грн.

За словами Романа Гученка, всі кошти, про які йдеться у справі прокуратури, були повернуті на рахунок благодійного фонду.

Що відомо

  • Головою РДА Романа Гученка президент призначив у грудні 2022 року.
  • У лютому 2022 року Роман Гученко став радником голови Сумської ОВА з патронатної служби, у червні 2022 року — керівником патронатної служби.
  • У 2021 році чоловік був призначений радником голови Сумської ОВА з питань ЖКГ та енергетики на громадських засадах.
  • Також Роман Гученко є головою Асоціації ОСББ "Сумщина", був членом Нацради з питань ЖКГ.

Новости Украины