Головне за вівторок, 24 жовтня: бої під Мар’їнкою, удари по Запоріжжю та Харківщині


Фото: Олег Синєгубов харківська область, обстріли

Російська окупаційна армія обстріляла з артилерії с. Подоли Куп’янського району Харківської області.

“Внаслідок обстрілу с. Подоли Куп’янського району загинули 2 цивільних чоловіків 57 та 50 років”, — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обстрілом було зруйновано господарчу споруду, пошкоджено паркан, 2 легкових автомобіля.

Зараз правоохоронці на місці події фіксують чергові злочини росіян проти цивільного населення Харківщини.

Тим часом Генштаб Збройних Сил України повідомив, що упродовж доби відбулось 54 бойових зіткнення.

Загалом РФ завдала п’ятьох ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснила 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. Тут Сили оборони відбили близько 20 атак ворога.

Упродовж доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та трьох — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ знищили 12 артилерійських засобів та логістичний хаб росіян.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Детальніше про оперативну обстановку станом на 18:00 24 жовтня – в нашій новині.

Унаслідок удару росіян двома ракетами по Запоріжжю пошкоджені будівлі підприємства, повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

«Близько 11:27 ворог атакував місто Запоріжжя двома ракетами (попередньо – балістичними) з південного напрямку. Одна з ракет влучила по території підприємства, наразі уточнюється місце влучання другої», – йшлося в дописі.

В результаті ударів пошкоджено будівлі на території підприємства. Інформація щодо постраждалих не надходила.

МЗС України підтвердило загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження.

Про це LB.ua повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко.

«Їхні особи встановлені. Співчуваємо батькам. Представництво України в м. Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами», — повідомив Ніколенко.

За його даними, загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі: 19 загиблих та 1 зниклий безвісти. У Секторі Гази — 3 загиблих.

Українські розробники Brave1 створили робота-камікадзе Ratel S для потреб Сил оборони, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

“Ratel S — наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Завдяки технології оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж”, — повідомив Федоров.

Максимальна швидкість «машини» — 24 кілометри на годину, дальність використання — 6 кілометрів. Технологія може працювати до 2 годин без підзарядки. Ratel S успішно пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та “Українська оборонна промисловість” (“Укроборонпром”) утворили спільне підприємство.

Про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нове підприємство здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість» було зареєстровано 18 жовтня.

Бізнесмен Ігор Коломойський залишається під вартою. Відповідне рішення нині ухвалив Шевченківський райсуд Києва, передає «Суспільне».

Запобіжний захід залишили без змін. До цього адвокати Коломойського просили замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Захист заявив також, що у підозрюваного в ізоляторі погіршився стан здоров’я. Тож суд зобов’язав організувати олігарху медичну допомогу та забезпечити лікування.

Нагадаємо, на початку місяця Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів бізнесмена Ігоря Коломойського, які просили скасувати заставу у 3,9 мільярда гривень.

Найповніша картина сьогоднішнього дня – на нашому сайті. Сподіваємося, що завтра добрих новин буде більше.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Новости Украины