Готуємось до ЗНО з англійської без репетиторів

Шкільна освіта, на жаль, не дає достатньо знань для успішного володіння англійською мовою, окрім шкіл де запроваджено поглиблене вивчення іноземних мов. Саме тому, більшість випускників загальноосвітніх шкіл для успішної здачі ЗНО використовують послуги репетиторів, відвідують спеціалізовані курси чи заняття в онлайн школі для більш поглибленого вивчення англійської мови. Підготовка до ЗНО з англійської мови, зважаючи на особливості екзамену передбачає декілька етапів, завдяки яким учні шкіл зможуть розуміти англійську вимову на слух, читати та використовувати мову для спілкування та писати без орфографічних чи стилістичних помилок. 

Готуємось до ЗНО з англійської

Екзамен з англійської мови під час зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл буде включати чотири частини, в тому числі:

  • завдання з аудіювання впродовж півгодини, яке має три ступені складності (перший ступінь – найлегший (рівень Elementary), третій – найскладніший (рівень Upper-intermediate). В даній частині екзамену учневі потрібно відповісти на 16 запитань (в перших шести – правильно обрати відповідну картинку чи слово, в запитаннях з 7 по 11 – обрати два варіанти відповіді (правильну чи неправильну – фальшиву), в останніх 5-ти – обрати правильний варіант відповіді з трьох речень);
  • завдання з читання (22 питання, що згруповані в чотири блоки);
  • завдання з використання мови (20 питань, де учневі необхідно доповнити речення відповідними за змістом словами). Тут важливо володіти граматикою та застосовувати відповідну форму дієслів. 

Однією з найбільш складних частин іспиту є письмо, де випускнику буде запропоновано скласти лист, що складається щонайменше з 100 слів (для рівня В2 потрібен текст на 150 слів). 

Для успішної підготовки до всіх етапів екзамену з англійської мови можна послуговуватися безкоштовними сайтами з підготовки до ЗНО, переглядати англійськомовні фільми на мові оригіналу чи прослуховувати в аудіозаписі художні чи науково-популярні книжки.

Підготовка до ЗНО за допомогою сучасних освітніх інструментів

Окрім звичних репетиторських послуг та підручників як вітчизняного, так і британського видавництва, підготуватися до здачі ЗНО з англійської мови дозволяють більш сучасні освітні інструменти, на кшталт різноманітних освітніх сайтів, що містять подкасти. На одному з найбільш популярних сайтів TED Talks можна прослухати напрочуд цікаві та пізнавальні лекції відомих наукових фахівців та спеціалістів з менеджменту, економіки чи правових відносин.

Особливості живої британської вимови пропагують подкасти BBC Learning English, прослуховування яких дозволяє учням значно поповнити словниковий запас та сприяє більш звичному сприйняттю англійської вимови на слух. Використання мобільного додатку ED Words сприяє отриманню та запам’ятовуванню нових англійських слів та термінів, в окремих мобільних додатках детально роз’яснюють особливості англійської граматики та надають тестові завдання для тренувань грамотного вживання неправильних дієслів.     

Новости Украины