«Готує поблизу лінії зіткнення». Розповідь буковинки, яка служить в ЗСУ на Харківщині

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото надала військова

Марія Деренюк з Хотинщини Чернівецької області з 2020 року служить на контракті в Збройних силах України. Зараз вона готує їжу поблизу лінії зіткнення за 40 кілометрів від російського кордону на Харківщині. Про службу на фронті Марія розповіла Суспільному.

Військові заселяються у вільні будинки, де облаштовують свій побут. Разом з ними зараз Марія готує на газовому балоні. Були моменти, коли доводилось два місяці фактично жити в підвалі через постійні обстріли.

"Коли було дуже холодно у підвалі, затікала вода, то хлопці ледь не плакали, не знали, що робити. А мені було з цієї ситуації трохи смішно. Я казала, що ми все переживемо", — розповідає Марія.

До початку вторгнення дівчина була на навчаннях. Після — у Слов’янську, Бахмуті та Ізюмі, нині перебуває на Харківщині. На фронті прокидається о 6-7 ранку. Вранці готує бутерброди, а на обід та вечерю щось поживніше.

"Коли була змога купити щось в магазині, то купила військовим три ящики солодощів. Вони це люблять. Сухпаї їсти щодня не будеш, часом набридає, тому готуємо різну їжу", — каже дівчина.

Марія єдина дівчина у підрозділі. Говорить, що їй у всьому допомагають.

"До життя на фронті ніколи не звикнеш, бо не знаєш, що чекає завтра. Не можна звикнути до бомбардувань, "прильотів", — каже військова.

Окрім, приготування їжі також копає окопи, коли підрозділ дислокується на новому місці. Зараз планує відпустку, щоб поїхати до мами й молодшого брата на свята.

Новости Украины