У Чернівціобленерго пояснили, чому графік відключення світла змінюється впродовж дня

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Вокзал у Чернівцях, 29 листопада 2022 року. Фото: Антон Романюк / Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області відключення електроенергії може відхилятись від стабілізаційного графіку. Це пов'язано з раптовою зміною обсягів споживання, доїздом бригад на лінію, а також аваріями на лінії та плановими роботами у мережах.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Чернівціобленерго.

В установі називають три причини можливої зміни графіку:

Змінюються обсяги споживання

Якщо у якусь конкретну годину обсяги споживання будуть більшими за дозволені ліміти — потужності в мережах буде недостатньо. У такому випадку можуть робити додаткові аварійні відключення для негайного збалансування роботи енергомереж. Вимикають терміново, незалежно від того, чи передбачене там за графіком відключення електроенергії.

Доїзд бригад

Щоб увімкнути та вимкнути лінію, бригади енергетиків мають доїхати до енергооб'єкта та виконати безпекові інструкції. Це займає 20-40 хвилин, тому на цей час графік може відхилятися.

Аварії на лінії та планові роботи

Відключення за графіком можуть відрізнятися від реальних відключень за конкретною адресою через можливі аварії на лінії та планові роботи у мережах. Їх під напругою виконати неможливо.

Що відомо

  • 5 грудня російські війська завдали масованого ракетного удару по території України, зокрема було влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. Попри те, що сили ППО збили більшість російських ракет, в деяких областях виникли проблеми з електроенергією та водопостачанням, а в столиці метрополітен перевели в обмежений режим роботи.
  • В області працюють Пункти Незламності, де можна зігрітися, зарядити телефон, скористатися інтернетом та випити чаю: адреси.

Новости Украины