Готували удари по підрозділах Сил оборони. У Херсоні затримали чотирьох інформаторів РФ

За інформацією: Суспільне Херсон.

Одна із диспетчерів АТП, які підозрюють у підготовці ракетних ударів по місту, Херсон, 2 квітня 2024 року. Фото: СБУ/Telegram

Співробітники Служби безпеки України у ході спецоперації у Херсоні затримали чотирьох людей, який підозрюють у підготовці ударів по підрозділах СБУ і ЗСУ. Вони збирали інформацію про місця тимчасового базування українських захисників.

Про це в Telegram повідомила СБУ.

Ймовірними "інформаторами РФ" виявились працівники місцевих автотранспортних компаній: двоє диспетчерів і двоє водіїв маршруток. Кожен з них діяв за чітко визначеним планом: водії під час перевезень пасажирів відстежували переміщення військової техніки, диспетчери — проводили дорозвідку "потрібних" об’єктів, йдеться в повідомленні.

Як повідомили в СБУ, усю зібрану інформацію, підозрювані передавали керівниці групи, а та — до воєнної розвідки РФ. Комунікацію з окупантами вона дистанційно підтримувала через "зв’язкового" з лівобережжя Херсонщини.

Під час обшуків за адресами проживання "інформаторів РФ" виявили кремлівську символіку, шеврони росгвардії та інше. Слідчі СБУ повідомили усім чотирьом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 114-2Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Раніше в поліції повідомили, що депутату Новотроїцької селищної ради Генічеського району заочно оголосили підозру у державній зраді та пособництві РФ.

Новости Украины