Грету Тунберг оштрафували через «кліматичний» протест і непокору поліції

Грету Тунберг оштрафовали из-за "климатического" протеста и неповиновения полиции

Шведську екоактивістку Грету Тунберг оштрафували через непокору поліції. Вона відмовилась покинути "кліматичний" протест в порту Мальме. За кілька годин після цього її затримали на іншій акції протесту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Мітинг, організований групою екологічних активістів "Поверни собі майбутнє" намагався заблокувати входи та виходи до порту в шведському місті Мальме в знак протесту через використання викопного палива.

"Ми вирішили не бути сторонніми спостерігачами, а натомість фізично зупинити інфраструктуру, що працює на викопному паливі. Ми відвойовуємо майбутнє", — заявила Тунберг.

Правоохоронці звинуватили активісту в непокорі. У поліції стверджують, що вона відмовилась виконати наказ покинути протест. Тунберг заперечила звинувачення, однак її визнали винною та зобов’язали сплатити штраф розміром в 2500 шведських крон (240 доларів США).

Вже за кілька годин після цього випадку Грета Тунберг взяла участь у ще одній акції протесту, де була затримана працівниками правоохоронних органів. В обох випадках вона була частиною групи протестувальників, які блокували дорогу для нафтових вантажівок в порту Мальме.

https://www.rbc.ua/rus/news/gretu-tunberg-oshtrafuvali-cherez-klimatichniy-1690243854.html

Джерело

Новости Украины