Харків’ян попередили про додаткові відключення світла поза графіком

В області знеструмлено 410 тисяч споживачів.

Ситуація у Харкові з енергопостачанням залишається однією з найважчих в Україні. 

Як попередили в «Харківобленерго», у Харкові та передмісті частково застосовуються додаткові відключення поза графіком. Це повʼязано з уведеними обмеженнями на постачання електроенергіії з боку НЕК «Укренерго».

«Ситуація в Харкові залишається однією з найважчих. Енергетики вживають заходів для відновлення та збільшення доступної потужності як для міста, так і для регіону. Вживаються заходи щодо відновлення певних елементів системи, щоб електрика була більш постійно в кожному домі і в більшій кількості годин. На жаль, зараз застосовуються мережеві обмеження та графіки погодинної подачі електричної енергії, щоб населення могло забезпечити свої побутові потреби», — про це в етері телемаратону розповів заступник міністра енергетики України Микола Колісник.

Російська армія не припиняє обстрілювати об’єкти критичної інфрастуктури. Так, за даними Міненерго, у Харківській області внаслідок нічної ворожої атаки було пошкоджено обладнання однієї з високовольтних підстанцій.

«Виникла пожежа, для ліквідації якої залучалися підрозділи ДСНС. Аварійно вимикалася високовольтна повітряна лінія – її включили в роботу. Для недопущення аварійної ситуації застосовувалися графіки аварійних відключень споживачів», — повідомили у відомстві.

Також внаслідок обстрілів на Харківщині відключалась високовольтна лінія обленерго, знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі.

«Протягом останньої доби та ночі ми мали нові обстріли об’єктів енергетики, шахедні обстріли. Завдяки Збройним Силам, ДСНС, енергетикам максимально швидко локалізуємо наслідки обстрілів і намагаємося знайти резервні схеми живлення, щоби швидко зреагувати на нові обстріли ворога», — розповів Колісник.

У загальній енергосистемі дефіциту немає, є питання щодо передачі електроенергії, зазначив заступник міністра.

«Є можливість збалансовувати, проте через обстріли є дефіцит передачі в певних регіонах, зокрема в Харківській області», — додав Колісник.

За даними Міненерго, у Харківській області через мережеві обмеження знеструмлено 410 тисяч абонентів.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у Харкові діє графік відключення світла: його вимикають по сім годин на добу. Діють і додаткові обмеження. Водночас харків’ян та жителів області просять економити електроенергію: після появи світла не вмикати одразу всі електроприлади.

Джерело

Новости Украины