Харків закидали ракетами та «касетами»: будьте обережні

Близько опівночі місто знову обстріляли.

Окупанти завдали кілька ракетних ударів, а також обстріляли Харків з важкої артилерії.

Минулої ночі ворог відкрив вогонь по трьох районах Харкова. По Київському района армія РФ завдала ракетного удару, по Холодногірському та Новобаварському стріляли касетними боєприпасами. У результаті здійнялися дві пожежі, у будинку та офісному приміщенні.

«Уламками ракети було спричинено відразу дві пожежі у житловому та офісному будинках. У першому випадку горіла квартира на третьому поверсі житлової чотирьохповерхівки на площі 30 кв. метрів, у другому — офіс на четвертому поверсі чотириповерхової офісної будівлі на площі 40 кв. метрів», — повідомили в ГУ ДСНС Харківщини.

Під час обстрілу у Київському районі постраждали дві людини.

У місцях, де влучили окупанти, залишається небезпека: не всі боєприпаси розірвалися. За словами мера Харкова Ігоря терехова, обережними мають бути жителі Холодногірського та Новобаварського районів.

«Після обстрілу там багато нерозірваних боєприпасів. Не наближайтесь до незнайомих предметів», — попросив Терехов.

За словами начальника слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергія Болвінова, частини ракет РСЗВ «Смерч» виявлені на вулицях Дзюби, Цементній, Колонній та Чуваській.

Нагадаємо, весь день 30 серпня окупанти обстрілювали Харків із важкої артилерії та РСЗВ. Внаслідок обстрілів загинули п’ятеро людей у центрі міста: у Саржиному Яру та біля будинку. Здійнялися пожежі у центрі та на Північній Салтівці, постраждали дитячий садочок, ринок.

Пізніше Ігор Терехов попросив харків’ян бути обачними під час прогулянок у місті. 

«На жаль, сьогодні ми мали приліт сюди. І жертва. Перша жертва саме тут, у Саржиному Яру. Дуже хочу попросити харків’ян бути максимально акуратними та обережними. Так, це незручно. Так, хочеться погуляти, хочеться набрати воду, хочеться зануритися, але треба насамперед думати про життя та зберегти життя», — зазначив Терехов.

Джерело

Новости Украины