Харківський доброволець загинув під час евакуації поранених

Володимир Іващенко після звільнення Балаклії поїхав на Донбас.

На Донбасі загинув харків’янин, випускник Української академії лідерства Володимир Іващенко.

Він став на захист України післяпочатку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Про це повідомили в УАЛ.

«Володимир родом із Харкова. Був амбітним, принциповим, витривалим студентом, який завжди готовий відстояти власну думку і боротися за справедливість. Любив бігати, грати в регбі, танцювати, ходити в походи, фотографувати. Володя пішов навчатися на кібербезпеку та працював в IT компанії», — розказали в Академії.

Одразу після того, як Володимир вивіз сім’ю із Харкова у безпечне місце, він повернувся до Харкова, волонтерив, а потім доєднався до лав ЗСУ. Спочатку працював у штурмовій групі, а згодом — у розвідці. Брав участь у звільненні Балаклії, а також операціях у Куп’янську, Ізюмі, Лисичанську, Лимані.

В УАЛ згадують: за кілька днів до останнього бойового виїзду хлопець попросив опублікувати текст:

«Наша робота рука об руку йде поряд зі смертю. І було б дивно, якби ми про неï не думали. Бо якщо я не обдумаю певнi реакції на якісь події, то не зможу ефективно працювати. I я давно вже прийняв той факт, що можу померти. Звісно, не хотілося б, але я цього абсолютно не боюсь, бо я маю неймовірних друзів. Саме усвідомлення того, що протягом свого життєвого шляху я мав можливість познайомитися з великою кількістю крутих людей, дає мені сил. Бачачи, як той самий УАЛ реагує на загибель студентів, я розумію, що, в разі чого, мене не забудуть. І я залишусь жити у спогадах. А це є неймовірною рушійною силою яка допомагає в найтемніші дні. Ось так, звичайні цивiльнi люди можуть рятувати душі військових».

У Володимира залишилися батьки і сестри.

Джерело

Новости Украины