Харкову дають більше електроенергії

Погодинні відключення електроенергії вдалося скоротити.

Енергетикам вдалося підвищити спроможність мереж для подачі електроенергії у Харків.

Завдяки цьому у місті та в області вдалося зменшити тривалість відключень електроенергії до трьох годин на добу. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини». Напередодні він побував у Харкові.

«Cитуація дуже складна, але від сьогодні ми спроможні подати більше електроенергії в місто і зменшити тривалість графіків. Говорили про це з колегами і очікуємо, що в 1,5-2 рази можна буде зменшити тривалість графіків. Раніше були по 6-8 годин, уночі вдається уникати відключень, а вдень, коли споживання зростає, не вистачає потужностей. Графіки будуть більш м’які, і люди будуть легше переносити відключення», — сказав Кудрицький.

Нагадаємо, після масованої російської атаки на енергомережу Харківщини 22 березня стався тотальний блекаут. У місті кілька діб не було світло, зупинився транспорт. Окупанти майже повністю знищили об’єкти генерації електроенергії, ТЕЦ-5, ТЕЦ-3, Зміївську ТЕЦ. Тому Харківську область заживили від інших регіонів, але генерації не вистачає, тому у домівках не буває світла по 10-16 годин, іноді довше. Тільки 10 квітня у місті та області ввели тригодинні графіки, аварійні не застосовують.

Відновлення енергомережі у Харківській області може тривати роки.

Джерело

Новости Украины