«Я свою боротьбу покажу ще раз». Сумський борець Владислав Щербаченко розповів про участь в чемпіонаті України

За інформацією: Суспільне Суми.

Владислав Щербаченко. Фото: Суспільне Суми

Борець з Сум Владислав Щербаченко першого квітня здобув "срібну" медаль на чемпіонаті України серед юніорів та юніорок. Суспільному спортсмен розповів про шлях до медалі та майбутні плани.

Владислав нині студент факультету технічних систем та енергоефективних технологій. В майбутньому планує бути екологом. Водночас понад 10 років юнак присвятив вільній боротьбі.

"Для мене це як образ життя вже. Мене вперше батько сюди привів в цей зал. І по цей день я тренуюсь в цьому залі понад 12 років. Для мене це як другий дім. Мені подобається боротьба через те, що в ній треба показувати характер свій. В мене він є. Тому я дуже люблю цей вид спорту", — розповів Владислав.

Суспільне Суми

1 квітня у Житомирській області у місті Коростень Владислав взяв участь у чемпіонаті України серед юніорів та юніорок 2003-2005 років народження. У фіналі у ваговій категорії до 65 кг юнак здобув "срібну" медаль. У поєдинку за "золото", говорить, у нього був гідний суперник – чинний чемпіон Європи серед юніорів, борець з Херсону.

"Я результатом цілком задоволений. Тому, що я виконав звання майстра спорту України. Я до цього дуже довго йшов", — розповів Владислав Щербаченко.

Суспільне Суми

Чи буде боротись далі? – борець не замислюючись говорить: "Так!" та сподівається зустрітись на килимі з херсонцем. "Я думаю, ми ще з ним зустрінемось. Я ще свою боротьбу покажу ще раз. Уже в кращому плані", — сказав спортсмен.

Тренери Владислава Роман Сітало та Олексій Іляшенко говорять – у спортсмена є перспективи. "Йому ще потрібно тренуватися, ще багато чого треба вчити, вдосконалювати. А так – він цілеспрямований, працьовитий, чоловік, який добивається своєї мети", — сказав Роман Сітало.

"Він працює на всі сто. В нього немає поняття відпочити… він протягом цих років не відпочивав зовсім. Канікули – не канікули, він завжди на килимі", — розповів тренер Олексій Іляшенко.

Попереду у Влада нові змагання. Найближчий старт – всеукраїнський турнір з вільної боротьби, який відбудеться у травні. Місце цього турніру поки не відоме.

Читайте також

  • Клуб "Сумчанка" провів тест-матч у Швейцарії.
  • Спортсмени з Сумщини виступають на Гран-прі Європи зі стрільби з лука

Новости Украины