Як освіжити одяг без прання і праски: топ-6 швидких лайфхаків

Как освежить одежду без стирки и утюга: топ-6 быстрых лайфхаков

Внаслідок масованих ракетних обстрілів росією критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з аварійними та плановими відключеннями електроенергії. Тому випрати та погладити речі – це тепер справжній квест для господинь. Однак досвідчені знають кілька простих лайфхаків, наприклад, як позбутися жирної плями на куртці, щоб не мочити її повністю, а також як випрати речі в пакеті. theLime підібрав для вас кілька дієвих порад, як освіжити одяг без прання та прасування.

1. Позбутися від затхлого запаху допоможуть ефірні олії

Для того щоб видалити неприємні або затхлі запахи, розвішуємо одяг на вулиці або балконі. Це дозволить свіжому повітрю провітрити його, а якщо буде сонце, воно вб'є бактерії, що також допоможе усунути будь-які запахи. Наприклад, щоб вовняний одяг самоочистився, його необхідно вивісити в дощову вологу погоду під навісом.

Якщо після цього одяг все ще неприємно пахне, можна використати ефірні олії. Для цього необхідно кілька крапель олії змішати з водою та розпорошити цей розчин на одяг.

2. Розгладити складки можна за допомогою саморобного спрею

У пульверизаторі змішуємо воду, кондиціонер для білизни та медичний спирт у співвідношенні 8:1:1. Потім ретельно перемішуємо розчин та розпорошуємо на одяг. Після обприскування чистими руками розгладжуємо складки.

3. Повернути свіжість одягу допоможе спрей із білого оцту

Змішуємо 150 мл білого оцту зі 150 мл води та обприскуємо з пульверизатора одяг та взуття з неприємним запахом. Кислий запах оцту зникне, коли одяг висохне, і він виглядатиме, як щойно випраний.

4. Домашній засіб від виведення плям впорається із забрудненнями не гірше ніж дорогі, куплені в магазині

Для будь-яких плям, що в'їлися, необхідно взяти 2/3 склянки харчової соди і 0,5 склянки білого оцту. Змішуємо їх разом у мисці та наносимо пасту на пляму, втираючи її у вологу тканину. Чекаємо 5 хвилин, промиваємо холодною водою, і пляма зникне. Для більш стійких плям залишаємо кашку на одязі приблизно на 10-20 хвилин, щоб засіб краще проник у тканину.

5. Оживити тьмяні тканини можна за допомогою солі

Якщо одяг виглядає вицвілим, замочуємо його в мисці холодної води з 4 ст. л. солі. Це допоможе видалити будь-які скупчення бруду і кіптяви, через які речі можуть виглядати трохи тьмяними.

6. Освіжити взуття допоможе звичайна зубна щітка та мильний розчин

Якщо у вас немає можливості випрати сильно забруднене взуття в пральній машині, можна скористатися перевіреним лайфхаком. Беремо стару зубну щітку та мильну воду і проходимося по забрудненням. Це допоможе освіжити взуття та скоротить час його висихання.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2022-11-28/kak-osvejit-odejdu-bez-stirki-i-utyuga-top-6-byistryih-layfhakov/49188

 

 

Джерело

Новости Украины