Як ППО України протрималась на початку вторгнення РФ: Коваленко розповів деталі

Как ПВО Украины продержалось в начале вторжения РФ: Коваленко рассказал детали

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, як Україна протрималася в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ під ворожими ударами без допомоги партнерів.

Коваленко пояснив усе в коментарі для ТСН.ua.

Експерт зазначив, що зараз, коли Україна отримує сучасні засоби ППО від партнерів, ефективність оборони значно зросла та становить близько 90% збитих ворожих цілей. А на початку повномасштабної війни протриматись державі під повітряними атаками допомогло, зокрема, недооцінювання росіянами українських можливостей.

"По-перше, росіяни недооцінили наші можливості. Вони переоцінювали можливості своєї авіації, заходили вглиб нашої території для здійснення бомбових і ракетних ударів. Ці літаки та гелікоптери знищувались", – зауважив Коваленко.

Він додав, що окупанти переоцінили свої і недооцінили можливості українців. Так, українські оператори мали досвід у захисті неба завдяки тренуванням і дуже швидко отримали також бойовий досвід.

"Потенціал росіян дуже швидко закінчився, його не вистачило для того, щоб знищити нашу ППО. Саме за рахунок виснаження російського ракетного потенціалу ми змогли одночасно підвищувати ефективність протидії", – пояснив оглядач.

Він зазначив, що на сьогодні росіяни не можуть щодня завдавати по Україні по 100-150 ракетних ударів, а роблять це обмеженим боєкомплектом або з великими паузами.

"Це дозволило нам не тільки протриматися, а й компенсувати втрати, створити ще більш ефективну та надійну ППО з урахуванням нашого досвіду", – сказав Коваленко.

https://tsn.ua/exclusive/yak-ppo-ukrayini-protrimalas-na-pochatku-vtorgnennya-rf-kovalenko-rozpoviv-detali-2336560.html

 

 

Джерело

Новости Украины