Як працювати в Інтернеті під час карантину

Пандемія та карантинні заходи радикально змінили звичний темп життя. А найгірше — із введенням карантину багато людей були змушені піти в неоплачувані відпустки або взагалі втратили роботу, а отже, й постійний дохід. Безробіття в Україні та й в усьому світі сягнуло шалених цифр. І, на жаль, це ще не межа, стверджують фахівці.

Як знайти роботу в Інтернеті та заробити, щоб вистачало на життя або отримати невеликий додатковий дохід у кризовий період, які спеціалісти зараз найбільш затребувані на ринку праці, та де шукати вакансії онлайн, — читайте у матеріалі.

Нові реалії — нова робота

Під час карантину багато компаній перейшли в онлайн-режим і почали освоювати нові способи ведення бізнесу. Але ці вимушені заходи на час пандемії мають всі шанси залишитися назавжди. Роботодавці все частіше розглядають варіант віддаленої роботи та гнучкого графіка співробітників. Адже немає потреби організовувати робоче місце працівникам, можна менше сплачувати за енергоносії та скоротити інші витрати. Та й самі працівники зрештою оцінили переваги роботи вдома, особливо молодь, яка хоче мати більше свободи, і батьки, що прагнуть більше часу проводити з дітьми.

Працювати в Інтернеті може практично кожен бажаючий. Навіть без стартового капіталу можна знайти собі гідну роботу і отримувати непогану платню. Головне — бажання і хороший Інтернет. Якщо раніше ви користувалися домашнім Інтернетом переважно лише для розваг, то чому б не спробувати заробити з його допомогою?

Як організувати «офіс» вдома

Щоб робота вдома була максимально продуктивною, потрібно перш за все оцінити свій набір навиків і потурбуватися про своє робоче місце та стабільний інтернет-зв’язок.

Домашній Інтернет сьогодні є майже у кожного. Але врахуйте, що для дистанційної роботи він має бути максимально швидким і стабільним. Замовник не терпітиме ваші періодичні зникання під час відеоконференцій через поганий інтернет-зв’язок і не чекатиме, коли провайдер усуне проблеми з підключенням, щоб ви могли відправити виконане завдання. Тому перше, що потрібно зробити, — підключити якісний та стабільно швидкий Інтернет.

Ознайомтеся з пропозиціями провайдерів, які мають покриття у вашому будинку, поцікавтеся відгуками про їхню роботу. Обов’язково з’ясуйте, як організований зворотний зв’язок у обраного провайдера, як швидко він реагує на звернення абонентів та чи має спеціальні виїзні бригади для ліквідації несправностей, щоб не чекати кілька днів на відновлення Інтернету.

Як визначитися з напрямком

Якщо маєте хобі, спробуйте монетизувати його. Займатися улюбленою справою і отримувати при цьому гроші – чи не мрія кожного з нас? Інколи такі спроби заробити переростають у власний бізнес. Тому, якщо ви, приміром, захоплюєтеся рукоділлям, фотографією, майстерно малюєте – саме час спробувати реалізувати себе на новому терені. Це може бути продаж готових виробів в Інтернеті на спеціалізованих платформах чи у профільних групах у соцмережах або виконання робіт на замовлення. Хороший приклад монетизації хобі — пошиття захисних багаторазових масок під час карантину.

Володієте іноземними мовами чи вмієте розповісти історію так, що її хочеться дочитати до кінця? Спробуйте займатися перекладами або писати тексти і статті на замовлення. Вчитель, фізик, математик, біолог чи географ – з такими професіями теж не важко буде знайти віддалену роботу, адже школярі і студенти під час дистанційного навчання потребують допомоги репетиторів.

Не бійтеся освоїти нову для себе професію. У цьому допоможуть дистанційні курси, вебінари, навчальні програми з різноманітних напрямків. Ви здивуєтеся, скільки корисної інформації можна знайти в Інтернеті абсолютно безкоштовно. І не думайте, що новачкам важко буде знайти роботу. Спеціалісти з підбору персоналу і статистика спеціалізованих онлайн-ресурсів переконують, що роботодавці охоче розглядають і пропозиції новачків.

Де шукати роботу?

Пропозиції легко знайти на сайтах з пошуку роботи — кількість вакансій для віддалених працівників під час карантину постійно збільшувалася, через що деякі ресурси навіть виділили для них окремі розділи (work.ua, rabota.ua). Чимало різноманітних проектів завжди є на біржах швидких доручень (kabanchik.ua) та ресурсах для фрилансерів (приміром, weblancer.net, freelance.ua, freelancehunt.com, upwork.com). Ще один варіант — звернутися безпосередньо до роботодавця через сайт компанії і запропонувати свої послуги або заповнити анкету на вільну вакансію.

Переваги і недоліки

Найшвидше у домашньому «офісі» адаптуються інтроверти. Екстравертам трохи складно призвичаїтися до відсутності колективу і нестачі спілкування. Альтернативою комунікації з колегами можуть стати профільні групи у соцмережах чи ресурси.

Потрібно самому шукати проекти, рекламувати себе, турбуватися про безпеку розрахунків. Тому, обираючи роботодавця, будьте уважні і перевіряйте по можливості його репутацію в Інтернеті. Працюйте через перевірені сайти, які мають багато схвальних відгуків, гарантують замовнику і виконавцям безпечні розрахунки.

Ще один недолік фрилансу — важко прогнозувати заробіток на старті кар’єри онлайн. Спочатку це будуть періодичні підробітки. Дохід повністю залежатиме від ваших вмінь і наполегливості. Звичайно, з часом ви сформуєте базу постійних замовників і за бажання зможете перетворити фриланс у постійний заробіток чи навіть у власний бізнес.

Читайте також:

Чи подорожчає Інтернет в Україні та на скільки?

Источник

Новости Украины