Лимонний сік корисний для багатьох речей, від приготування їжі до збирання, більшість із нас, вичавивши з лимона сік, просто викидає шкірку. Але робити це непотрібно.
Про те, як використовувати лимонну шкірку розповідає Womans World.
Косметичні продукти дорогі і часто містять непотрібні хімічні речовини, які нам некорисні, тоді як порошок лимонної цедри дешевий, цілком натуральний і, найголовніше, корисний для вашої шкіри та волосся.
Олії в шкірці лимона багаті на вітаміни і мінерали, які можуть допомогти як щоденний засіб для догляду. Ось як лимонна цедра може природним чином принести користь вашій шкірі та волоссю.
Лимонна цедра для шкіри
Антиоксиданти лимонної цедри та вітамін С можуть зробити шкіру більш сяйливою та стимулювати вироблення колагену, який підтягує шкіру та допомагає запобігти появі зморшок та в'ялості. Крім того, лимонна кислота має відлущувальні властивості, зберігаючи шкіру гладкою і чистою.
Як використовувати
Змішайте 2 столові ложки порошку лимонної цедри із половиною склянки цукрового піску. Змішуйте, додаючи по столовій ложці олії авокадо або кокосу, поки не досягнете бажаної консистенції. Нанесіть суміш на вологу шкіру в душі та змийте. Будьте обережні — підлога в душі може бути слизькою від олії. Суміш можна зберігати у герметичному контейнері протягом місяця.
Лимонна цедра для волосся
Підвищення вмісту вітаміну С і колагену в шкірці лимона приносить користь як вашому волоссю, так і шкірі. Колаген зберігає волосяні фолікули сильними та здоровими, закладаючи основу для зростання. Лимонна шкірка також має протигрибкові властивості, які можуть перешкоджати утворенню лупи.
Як використовувати
Змішайте порошок лимонної цедри з кокосовою олією та масажуйте шкіру голови протягом 5-10 хвилин, залиште ще на 10 хвилин. Змийте м'яким шампунем та теплою водою.
Як зробити порошок із лимонної цедри
Для приготування порошку з лимонної цедри рекомендують використовувати органічні лимони, оскільки неорганічні можуть містити хімічні речовини, які вам не потрібні на шкірі або у вашому волоссі.
Ось як це можна зробити:
- ретельно вимийте лимон;
- овочечисткою зніміть верхній шар шкірки;
- викладіть кірки на деко;
- розігрійте духовку до мінімально можливої температури;
- підсушуйте кірки, поки вони не стануть хрусткими і повністю сухими, що легко ламаються.
Це може зайняти від кількох годин до цілого дня. Якщо ви живете у сухому кліматі, ви можете спочатку висушити шкірку на повітрі, скоротивши час приготування в духовці.
Шкірку потрібно дрібно змолоти за допомогою кавомолки, блендера або кухонного комбайна. При необхідності просіяти через дрібне сито, щоб одержати дрібний порошок.
Помістіть у герметичну скляну тару та зберігайте у сухому прохолодному місці до року.
Як ще використовувати порошок із лимонної цедри
Є багато способів використовувати цей лимонний порошок. Ви можете використовувати його для приготування їжі або випічки. Посипте ним макарони, салати та м'ясо або змішайте з травами та спеціями.
Лимонний порошок можна використовувати для очищення — змішайте його з харчовою содою, перекисом водню, милом і водою, щоб вийшов м'який чистильний розчин.
https://tsn.ua/lady/krasota/kosmetologiya/yak-prigotuvati-i-vikoristovuvati-chudodiyniy-poroshok-z-limonnoyi-cedri-2310373.html