Як в Охтирці приймають людей, евакуйованих з Великописарівської громади

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Ніна Євченко також приїхала з села Ямне. Розповіла: три її сини – військовослужбовці, один із них зник безвісти в районі Соледара. "У Ямному дуже погана ситуація. У одного сина мого розбили вікна в хаті, сарай повністю, а я жила окремо зі своїм другим сином. Багато потрощених будинків, стріляють кожен Божий день, і ракети летять, і «шахеди», все підряд летить", — розповіла жінка.

Фото: Суспільне Суми

З чотирма синами виїхала з Великої Писарівки Вікторія Більська: "Дуже важка ситуація, виїхали, прийняли дуже добре, ми здивовані, всі кинулися допомагати, всі нам хочуть зробити добро. Дуже добре: тепло, сито, ніяких мінусів, тільки плюс".

Зустрічають евакуйованих на автовокзалі, реєструють в управлінні соцзахисту, потім розселяють в двох закладах міста.

"Звертаємось до різних громадських і благодійних організацій, які зможуть не тільки фінансово забезпечити, а й гуманітарними наборами. Зараз міська рада досить гарно співпрацює і з різними громадськими організаціями і які уже нам пообіцяли і сьогодні повинні довезти. Там набори гігієни чи постільна білизна і на понеділок міжнародну організацію з міграції очікуємо, які знову ж можуть надати і постільну білизну, і матраци, і одяг, як дитячий, так і дорослий, який в них є в наявності", — зазначили начальниця міського управління соцзахисту Тетяна Коваленко.

Фото: Суспільне Суми

В Охтирці тимчасово переміщеним людям дають ліжко, безоплатно годують і дають можливість користуватися душем.

Нацполіція Сумщини опублікувала відео евакуації людей із прикордонних сіл Великописарівської громади. На ньому поліціянти виносять на ковдрі жінку, яка не може сама пересуватись.

Мешканці віддалених сіл мають здолати кілька кілометрів пішки, ускладнює евакуацію підірваний міст через Ворсклу, зазначили у поліції. 16 людей напередодні евакуював із села Лугівка поліціянт Дмитро Піддубний.

За словами начальника Сумської ОВА Володимира Артюха, вже відомо про 223 евакуйованих мешканців. Про це він повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Читати ще

Читати ще Правоохоронці супроводжують людей, які евакуюються з прикордоння Сумщини

Читати ще «Ми робимо один рейс на день»: голова Великописарівської громади на Сумщині про евакуацію місцевих

Новости Украины