Як відмити вікна від старого скотчу і липких плям: 5 перевірених лайфхаків

Как отмыть окна от старого скотча и липких пятен: 5 проверенных лайфхаков

На початку повномасштабної війни, яка розпочалася на території України через російську агресію 24 лютого 2022 року, люди, щоб захиститися від ударної хвилі від вибухів та небезпечних уламків внаслідок них, заклеювали вікна скотчем. У містах і селах, де більш-менш спокійно, деякі господині вже позбулися його слідів та липких плям, а інші тільки збираються зайнятися цим напередодні Великодня. theLime вирішив докладніше розповісти кілька перевірених лайфхаків, які допоможуть впоратися зі скотчем на вікнах швидше та ефективніше.

Оцет

Оцет – це дієвий засіб, щоб відмити скотч із вікон. Оскільки клей має лужну реакцію, оцтова кислота нейтралізує його активні елементи. Змочуємо ганчірку в 9% оцті, наносимо його на місце забруднення. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він подіяв, потім прибираємо залишки вологою ганчіркою. Якщо з першого разу не вдалося очистити скло, то повторюємо процедуру ще раз.

Харчова сода

Практично у кожному будинку також є харчова сода, яку застосовують не лише в кулінарії та медицині, але й для очищення різноманітних забруднень. Щоб усунути залишки скотчу, необхідно взяти соду і розвести її водою до консистенції густої сметани (на 1 склянку води приблизно 4 ст. л. соди). Наносимо цю суміш за допомогою губки на вікна та залишаємо на декілька хвилин. Потім акуратно змиваємо її чистою вологою ганчіркою. При цьому важливо пам'ятати, що сода може подряпати вікна, тому слід розраховувати свої сили.

Нашатирний спирт

Перед використанням цього засобу надягаємо гумові рукавички і відкриваємо поширше вікна. Наносимо нашатир на ганчірку, вату або ватний диск і видаляємо липкі плями та залишки скотчу. Замість аміаку можна використовувати будь-який засіб на основі спирту: горілку, розчин спирту, безбарвний лосьйон, спиртову настоянку тощо.

Зубна паста

Ще один досить незвичний спосіб – за допомогою зубної пасти. На поверхню вікон зі слідами від скотчу наносимо шар зубної пасти та залишаємо на 5-10 хвилин. Потім ретельно протираємо губкою або сухою ганчіркою та промиваємо мильним розчином.

Рослинна олія

Соняшникова, оливкова, ефірна або будь-яка інша олія – продукт, який можна знайти на будь-якій кухні в будинку. Щоб видалити липкі плями скотчу, необхідно змочити вату, ватний диск або ганчірку в олії та обробити поверхню із забрудненням. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 10 хвилин, щоб клей розм'якшився. Потім беремо суху ганчірку і протираємо нею.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-03-20/kak-otmyit-okna-ot-starogo-skotcha-i-lipkih-pyaten-5-proverennyih-layfhakov/51102

 

 

Джерело

Новости Украины