Як у Кам’янському прогноз перевиконали…

Близько тижня тому експерт із ринку продовольства, голова Асоціації постачальників торгових мереж України Олексій Дорошенко зробив прогноз щодо цін на продукти.
«Якщо подивимося на вартість наприкінці року та на початку весни, коли будуть найбільші ціни і за «молочкою», і з овочів, то, якщо говорити про яйця, до кінця року ми побачимо ціну за 50 грн за десяток», — повідомив Дорошенко .
Сьогодні наш журналіст вирішив перевірити точність цього прогнозу за цінами на яйця у Кам’янському. Як «індикатор» було обрано один із супермаркетів АТБ – найпоширенішої торгової мережі в нашому місті.
Виявилося, що прогноз, даний Дорошенко, у наших АТБ вже, як кажуть, виконали та перевиконали – ціна на більш-менш нормальні яйця сьогодні коливається від 49 до 54 гривень за десяток. Є, щоправда, і дешевше, але вигляд і розмір цих яєць, м’яко кажучи, не дуже вражає. Причому такі ціни не лише в АТБ – в інших магазинах також близько 49-50 гривень.
Чи то Дорошенко виявився великим оптимістом, чи наші виробники вирішили, що до нового року ще далеченько, а гроші зшибати треба вже сьогодні…

Джерело

Новости Украины