Яку безоплатну допомогу люди з порушеннями слуху можуть отримати у Хмельницькому

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

Нині на Хмельниччині живе вісімдесят внутрішньо переміщених осіб з порушеннями слуху. Вони отримали безоплатну юридичну і психологічну консультації в Хмельницькому. Зустріч відбулася в межах проєкту "Допомога глухим у критичних ситуаціях", який реалізує єдиний в країні "Штаб глухих біженців України".

Про це Суспільному Хмельницький розповіла керівниця штабу Галина Воробель.

Програму освітньої зустрічі для людей із порушенням слуху підготували в громадській організації "Рівність в дії", розповіла її голова Наталія Савіцька. Говорить, про що спеціалісти розповідатимуть слухачам.

"Їм будуть надані консультації та відповіді на питання щодо фінансової підтримки з боку держави на проживання, іншої фінансової підтримки. А також буде надана психологічна консультація, група підтримки на тему ресурсів вигорання", — сказала Наталія Савіцька.

У перший день війни Ольга Стефанишина евакуювалась до Хмельницького з Запоріжжя. Вона одна з 80 внутрішньо переміщених осіб з порушенням слуху, які живуть на Хмельниччині. Ольга сказала, що пішла на зустріч, аби поспілкуватись й отримати інформацію. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами Галина Воробель, в них систематично організовують зустрічі зі спеціалістами різних профілів для людей, які не чують.

"У першу чергу, вони потребують доступу до інформації. Це дуже важливий спектр у цьому житті. Людина, якщо немає доступу до інформації, вона може в такій ситуації отримати стрес, зупинитися на роздоріжжі, вона не знає, що робити", — говорить Галина Воробель.

На фото люди з порушеннями слуху, які прийшли на зустріч за безоплатною юридичною і психологічною консультацією. Фото: Суспільне Хмельницький

Галина Воробель говорить, яку ще допомогу надають у штабі, який створили на початку повномасштабного вторгнення: "Ми прийняли 850 глухих, які їхали через місто транзитом, а деякі переселенці залишилися в Хмельницькому. Ми їх розміщали, надавали харчування, надавали послуги перекладача, психолога, і почали збирати продуктові набори, понад 20 тонн відправили в "гарячі точки"".

Нині в області, розповіла Галина Воробель, живе більше півтори тисячі людей з вадами слуху.

Авторка: Ярослава Антошевська.

Новости Украины