«Є багато релігійних груп, які бояться вакцинуватися”: ВООЗ про ситуацію з поліомієлітом на Рівненщині

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: архів Суспільне Рівне

На Рівненщині представники ВООЗ проводять кампанію з протидії спалаху поліомієліту. Як розповів координатор в Україні Реймонд Данколі, однією з причин низького рівня вакцинації є релігійні переконання людей.

За його словами, в області є “багато релігійних груп, які бояться вакцинуватися”.

“Ми відвідуємо громади, зокрема Сарненську, Дубенську. І там люди озвучують свої страхи щодо вакцинації. Ми намагаємося долати ці страхи, розповідаємо, що вакцина є безпечною, що вона є ефективною. У деяких країнах вдалося навіть викорінити поліомієліт за допомогою вакцинації”, — сказав Раймонд Данклі.

Читайте також: Що таке поліомієліт і як його можна попередити

Координатор протидії поліомієліту ВООЗ в Україні зазначає, що є дві вакцини, одна вводиться ін'єкційно, друга — перорально.

“Вже є результати нашої роботи. Зокрема, ми проводимо тренінги для лікарів, які призначенні для того, щоб вони ретельніше відслідковували випадки захворювання. У Сарненському районі лікарі розповідали, що в середньому вакцинація на місяць складала 150-200 дітей. Після нашого візиту, за місяць було провакциновано 600 дітей", — додав Данклі.

Що відомо

  • У 2021-му восени поліомієліт виявили у двадцяти дітей на Рівненщині й Закарпатті – півторарічна дівчинка з Великої Омеляни отримала параліч, а 19 дітей були контактними й мали безсимптомний перебіг. Батьки дівчинки не зробили їй щеплення через релігійні переконання.
  • В області оголосили надзвичайний стан біологічного характеру і розпочали додаткові тури імунізації дітей Великоомелянської громади.
  • Подолати спалах можна лише одним способом — вакцинувати 95% дитячого населення, пояснили у Центрі контролю та профілактики хвороб. За сім місяців 2022 року в області 43% дітей до року, зазначили у Центрі.
  • У липні 2022 року під час візиту на Рівненщину головний санлікар України Ігор Кузін повідомив, що вакцинація проти поліо сповільнилася через війну.

Читайте також

  • У Рівному на ринках здорожчала цибуля. В Асоціації фермерів пояснили причину
  • Навчання і зміна роботи після 40 років: як рівнянка з директорки стала кондитеркою
  • У Рівному волонтери шукають матеріали для окопних свічок. Що потрібно та як їх виготовляють
  • “Розголос допоміг”: як у Рівному під час будівництва дороги мешканці відстояли своє

Ми у Twitter

Новости Украины