Є інвестор: на Чернігівщині може з’явитись сучасний аеропорт

Мова про можливу розбудову багатофункціонального авіаційного транспортного вузла на базі аеродрому «Ніжин», де зараз базується Спціальний авіазагін ДСНС. Такі плани обговорювались між керівництвом області та партнером компанії «Авіаплан».

Про це йдеться у повідомленні Чернігівської ОДА.

Вартість проєкту, який планують реалізувати складає 35-50 мільйонів доларів приватних інвестицій.

Наразі планується:

  • провести аналіз транспортної та аеродромної інфраструктури,
  • визначити потенціал зони обслуговування аеропорту (catchment area),
  • організувати порівняльний аналіз щодо поточних та потенційних конкурентів серед аеропортів у цій зоні обслуговування та план заходів з посилення конкурентоспроможності проєкту,
  • визначити найбільш ефективні ніші ринку та вимоги до інфраструктури (пасажирські та вантажні перевезення, ремонти повітряних суден тощо),
  • створити концепцію розвитку функціональних зон аеропорту та майбутній цільовий генеральний план аеропорту як багатофункціонального авіаційного транспортного вузла.

– Ніжинський аеропорт має серйозні перспективи розвитку як потужного мультимодального вантажного хабу. Має ряд серйозних переваг, зокрема найдовшу та найширшу злітно-посадкову смугу Лівобережної України – 3000 на 60 метрів, відсутність забудови в напрямках злету та посадки, – зазначив голова ОДА Андрій Прокопенко.

Додатковим плюсом є невелика відстань до Києва та дві міжнародні траси Е-101, Е-95 і залізнична колія поблизу, що на перспективу дає можливість здійснювати інтермодальні перевезення. Перевагою є і те, що аеродром знаходиться в активній експлуатації.

Источник

Новости Украины