Єрмака запитали про «партію Залужного»: У нас єдність, він – людина команди Зеленського


Єрмака запитали про "партію Залужного": У нас єдність, він – людина команди Зеленського

Валерій Залужний та Андрій Єрмак (фото — пресслужба ОП)

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний займається війною і є людиною команди Володимира Зеленського, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання LB.ua, що зараз у суспільстві нібито «обговорюються перспективи неіснуючої умовної «партії Залужного», і «чи немає ревнощів».

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

За словами Єрмака, подібні питання «дивовижно звучать».

«Валерій Федорович Залужний є головнокомандувачем. Він – людина команди президента Зеленського», – сказав глава ОП.

Він додав, що «це така, на жаль, ще наявна хвороба, коли хтось, хто дуже переживає за своє політичне майбутнє, за свої статки, не може пережити, що в країні нарешті є єдність, є команда і главою цієї команди є президент України, якого обрали українці».

Єрмак додав, що в цій команді «є військові, є уряд, є люди з парламенту», і «це єдність, яка, можливо, навіть вперше в Україні існує… масштабне вторгнення… ще більше зцементувало», і втратити її зараз – «буде велика біда і велика проблема».

За його словами, у Залужного «набагато більше завдань»: «І сьогодні те, чим він займається, точно не дозволяє думати про те, що там хтось вигадує».

Читайте також: Головний перемовник Зеленського. Хто такий Єрмак (стаття від 09.09.2019)

Керівник офісу на Банковій заявив, що немає жодного сенсу взагалі говорити про вибори, коли воєнний час і за Конституцією проводити їх зараз не можна.

«Але, звичайно, ми є демократичною країною. Як тільки така можливість з’явиться, у нас, як у демократичній країні, відбудуться парламентські, президентські…», – резюмував він.

  • Вкиди про «розкол» Зеленський vs Залужний, що активно підігрівається російською пропагандою, з’явилися понад рік тому. Ще в липні 2022-го секретар РНБО Данілов спростовував їх.
  • Глава держави тоді також запевнив, що у нього немає жодних непорозумінь і з Генштабом, а в ОП заявили, що у них із Зеленським прекрасні відносини.
  • Опитування КМІС за вересень-2022 показало, що українці не вірять у фейк про розкол.
  • У вересні ГШ заявив про неприпустимість «будь-яких політичних спекуляцій навколо конкретних дій у тому чи іншому напрямку» та «відверто провокаційних спроб втягнути в це вище військово-політичне керівництво держави».
  • У січні 2023-го Єрмак знову заявив, що жодного конфлікту у військово-політичному керівництві немає.

Джерело

Новости Украины