Іменини 24 серпня: кого вітати з Днем Ангела та які імена дати немовлятам, — ЛИСТІВКИ

Фото — з відкритого доступу

Щодня День Ангела святкують власники декількох імен. 24 День Незалежності України стане подвійним святом для людей, що мають наступні імена. Журналістка 032.ua підготувала список відповідних імен, що допоможуть батькам у виборі, як назвати свою новонароджену дитину цього дня.

Як повідомляє журналістка 032.ua, цього дня іменини святкують люди, які є власниками таких імен:

  • Олександр — одне з найпопулярніших чоловічих імен. Походить це ім’я із грецької мови: слово «алекс» означає «захисник», а «андрос» – чоловік.
  • Василь — це ім’я походить від давньогрецького слова, яке означає «царський, царствений».
  • Макар — християнське чоловіче ім’я. У перекладі з грецької воно означає «благословенний».
  • Максим — чоловіче ім’я, латинського походження. У перекладі з латинської мови означає «найбільший, найвеличніший». Станом на 2010–2012 роки ім’я Максим  було найпопулярнішим в Україні.
  • Марія — це ім’я походить від єврейського імені Міріам. Воно поширене у християнських країнах Європи, Африки та Америки. Потрапило до української мови через грецьку. Станом на 2012 рік шосте найпопулярніше ім’я, яким називали новонароджених дівчаток в Україні.
  • Марк — це ім’я має кілька версій походження. За першою версією ім’я Марк походить від грецького імені Маркос, яке має латинське коріння і походить в свою чергу від латинського слова «Marcus», що означає «молоток». За другою версією ім’я Марк бере початок від імені бога покровителя, що згодом став богом війни — Марса. Підтвердженням цьому є римське Маркус. За третьою версією ім’я Марк має французьке коріння і походить від «Маркіз», що означає «маркіз».
  • Мартін — це ім’я латинського походження. У перекладі означає: войовничий, подібний до Марса.
  • Федір —  це ім’я має грецьке походження. У перекладі означає — «подарований Богом», «Божий дар». Церковна форма імені — Фео́дор.

Нагадаємо, що 23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора у Львові влаштували півмарафон. Понад 10 учасників пробігли 10 кілометрів, тримаючи в руках український прапор.

Читайте також: Тренди осені 2020: що вдягнути львівським модницям у холодний сезон, — ФОТО

Источник

Новости Украины