Інцидент із чиновником міської ради та менеджером «ХТМ»: відкрили провадження за напад на поліцейського

Керівник "Харківських тепломереж" Василь Скопенко був напідпитку.

Увечері 5 грудня поліція зупинила в Харкові позашляховик Mercedes, у якому перебували два міські менеджери, очільник «Хаоківських тепломереж» Василь Скопенко і директор Департаменту інфраструктури Іван Кузнєцов. 

Що передувало цьому, поки що невідомо. Із відео, яке з’явилося на деяких телеграм-каналах, а потім зникло, можна зрозуміти, що Скопенка та Кузнєцова зупинили за керування в нетверезому стані, потім на них одягли кайданки. Скопенко та Кузнєцов голосно кричали, вигукували непростойну лексику і повторювали «Де ви були?». За контекстом можна зрозуміти, що мова йшла про війну.  

«Скопенко та Кузнєцов увечері їздили по Харкову, використовуючи для проїзду через блокпости паролі. «Коли їх затримали, вони кричали, що герої війни», — йдеться в публікації «Думки».

За інформацією Нацполіції, близько 23:00 патрульні зупинили автомобіль для перевірки. Патрульний запропонував водієві пройти тест на встановлення стану алкогольного сп‘яніння, але чоловік відмовився.

«Правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив поліцейському», — повідомили в поліції.

На місце прибула слідчо-оперативна група Харківського районного управління №1. На підставі зібраних матеріалів Харківська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

У Харківській міській раді говорять, що у всьому має розібратися поліція.

«Що там і як було, має з’ясувати поліція. Василь Скопенко дуже ефективний менеджер. Пішов до армії одразу після 24 лютого, був одним із перших, хто вступив до бою 27 лютого на вулиці Шевченка. За керівництва Скопенка «Харківські теплові мережі» чотири рази за осінь перезпускали систему опалення, що просто нереально. Так само, як Іван Кузнєцов робить із транспортною системою Харкова», — розказав UA-NEWS.in.ua речник міської ради Юрій Сидоренко.

Військовослужбовець 92-ї бригади Іван Ракич підтвердив, що Скопенко служив у його бригаді.

«Із перших днів повномасштабної війни московських орків проти України він з колективом організовував інженерні загородження на підступах до міста, потім став у стрій 92 ОМБр і брав участь в обороні Харкова і звільненні населених пунктів області від русні. Був поранений і отримав контузії. Після шпиталю повернувся на підприємство і допомагає в організації блокпостів і інженерних споруд на передовій. Знаю про майже кожен блокпост і споруду, знаю про кожен бій в якому він особисто приймав участь. Розумію причину, по якій він міг бути у відповідному психологічноемоційному стані», — написав Ракич у соцмережах.

Джерело

Новости Украины