Інтелектуали Вінниці задонатали 13 тисяч гривень на автівку ЗСУ

У Вінниці 13 команд змагалися у благодійній інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Тривала гра дві години, розділили її на три тури. В кожному турі понад 10 запитань. Проводилась гра у безпечному приміщенні оснащеному аварійними виходами. В залі знаходилась скринька для благодійних внесків на придбання автівки для ЗСУ.

Чимало команд з першого туру показали своє лідерство та ерудицію. Це були не лише вінничани, а й переселенці з інших міст, що грали в інтелектуальні ігри у себе вдома, а тепер роблять це у Вінниці. Саме команда «Солодка Марія», в складі якої можна було помітити навіть чемпіонів України двох минулих років, дала найбільшу кількість правильних відповідей.

Інтелектуали Вінниці задонатали 13 тисяч гривень на автівку ЗСУ

«Я і мої друзі ветерани руху цієї інтелектуальної гри. Для нас це вже як спорт. Я граю з 2004 року в інтелектуальні ігри. В нашій команді представники вищої ліги України. Ми не новачки в цьому русі. В наших друзів є нагороди -бронза першої ліги в турнірі «Що? Де? Коли?». Ми їздили до чемпіонати України. Регулярно граємо онлайн. Дуже потішно, що ми могли зібратися і знову позмагатися, а ще допомогти ЗСУ», — говорить Андрій Руденко, учасник інтелектуальної гри.

Дехто із гравців вперше змагався у цій інтелектуальній грі і їх мотивувала благодійна мета.

Інтелектуали Вінниці задонатали 13 тисяч гривень на автівку ЗСУ

«Зізнаюсь, вперше граю в «Що? Де? Коли?». Мене привабила можливість задонатити гроші на ЗСУ. Я подумала, що дуже важливо прийти і взяти участь. Потрібно було сформувати свою команду. Нас зібралося шестеро осіб і ми назвали свою команду «Команда». За гру в нас було 14 вірних відповідей», — говорить Ірина Ластовецька, учасниця благодійної гри.

Інтелектуали Вінниці задонатали 13 тисяч гривень на автівку ЗСУ

В цей день також завершився аукціон із продажу «Кришталевої сови» від кращого гравця 1995 та 1996 років — Олександра Рубіна. За суму в 69 тисяч гривень її викупили жителі Ізраїлю. Вінницький інтелектуальний клуб «Що? Де? Коли? інтелектуальні ігри у Вінниці також намагався придбати цю сову.

Інтелектуали Вінниці задонатали 13 тисяч гривень на автівку ЗСУ

«Для цього ми провели благодійну гру зі «Що? Де? Коли?», але ставки вже були вище можливостей гравців. Втім, копію «Кришталевої сови» із музею, виробництва Львівської кераміко-скульптурної фабрики, Олександр Рубін все-таки передасть Вінницькому інтелектуальному клубу та навіть сам приїде до Вінниці на перше її вручення! З цієї гри ми зібрали 13 тисяч гривень. Раніше нам вдалося також зібрати 15 тисяч гривень. Нам передали кошти за сову 69 тисяч гривень. І загалом сума склала 97 тисяч гривень. Вони будуть витрачені на придбання автомобіля для ЗСУ. Ми будемо продовжувати оф-лайн турніри, радимо слідкувати за анонсами на нашій сторінці», — говорить Євген Майданик, директор палацу мистецтв «Зоря».

Источник

Новости Украины