Іспанія вводить новий податок на багатство. Платитимуть мільйонери


Іспанія вводить новий податок на багатство. Платитимуть мільйонери

Фото: depositphotos.com

Уряд Іспанії анонсував введення нового податку на багатство, який застосовуватиметься до людей з особистими статками в 3 млн євро і більше. Про це пише агентство Bloomberg.

Стягувати податок почнуть з 2023 року, і він торкнеться 23 000 іспанців. Очікується, що податкові збори становитимуть 1,5 млрд євро.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Ставка податку залежить від розміру статків платника податків. Власники активів від 3 млн євро до 5 млн євро платитимуть 1,7% від їх вартості. Від 5 млн євро до 10 млн євро – 2,1%. Понад 10 млн євро – 3,5%.

У 2024 році планується розширення бази оподаткування багатих: буде підвищено на 2 в.п. ставка податку на доходи приватних осіб від 200 000 євро на рік. Водночас буде знижено податки для незаможних іспанців на загальну суму 1,88 млрд протягом двох років.

Іспанія – одна з перших країн Євросоюзу, яка вводить податки на багатство. На сьогодні спеціальним податком оподатковуються активи у 700 000 євро та вище. Надходження від цього податку передаються місцевим громадам.

В уряді Іспанії пояснюють введення податків на багатство необхідним заходом боротьби із кризою вартості життя.

  • 18 серпня в Японії податкова служба закликала молодь пити більше алкоголю, щоб підвищити надходження від акцизів.
  • 12 вересня Литва дозволила українським ФОП не сплачувати податки.
  • 12 вересня стало відомо, що ЄС планує запровадити податок на надприбутки енергокомпаній для компенсації високих тарифів.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Джерело

Новости Украины