Італійський суд виправдав нацгвардійця Віталія Марківа: він повертається в Україну (ФОТО)

Апеляційний суд Італії 3 листопада ухвалив рішення задовольнити клопотання захисту Віталія Марківа і визнав нацгвардійця не причетним до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі у 2014 році на Донбасі.

Як інформує «ТСН», про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Крім того, суд скасував вирок — 24 роки ув’язнення. Як кажуть журналісти, з хвилини на хвилину українець має вийти на волю, і, як очікується, вирушить до Києва.

«Марківа звільнили. Тільки що апеляційний суд прийняв рішення!», — написав Аваков.

Зазначимо, під час сьогоднішнього засідання голова МВС Арсен Аваков розповів, що тепер Віталій Марків літаком повернеться до України, а українська сторона продовжить оскаржувати його справу в Європейському суді.

За словами Авакова, нацгвардієць гідно і емоційно виступив на суді 3 листопада. Він сказав, що «сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. всі звинувачення проти нього – безпідставні».

Нагадаємо, три роки тому Віталій Марків поїхав в Італію провідати матір, де місцеві поліцейські заарештували українця в аеропорту, звинувативши в причетності до вбивства італійського журналіста Андреа Роккеллі. У проросійській тамтешній пресі Марківа одразу називали вбивцею. Італійські прокурори заявляли, що у 2014 році він обстрілював кореспондентів з автомата, а потім спрямував у них і мінометний розрахунок.

У липні 2014 року судді італійського міста Павія засудили Віталія Марківа до 24 років тюрми. Нині українця утримують у виправній колонії в Мілані, де відбувають покарання за особливо тяжкі злочини.

Источник

Новости Украины