ITF підтвердила допуск росіян та білорусів до Олімпіади та Паралімпіади 2024 року як нейтральних спортсменів

ITF підтвердила допуск росіян та білорусів до Олімпіади та Паралімпіади 2024 року як нейтральних спортсменів

Фото — Getty Images

Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтвердила допуск тенісистів з росії та білорусі як “нейтральних” спортсменів на найближчі Олімпійські та Паралімпійські ігри. Обидві події відбудуться влітку 2024 року в Парижі.

Офіційна заява організації, зокрема, каже:

“ITF підтверджує, що тенісистам з цих країн буде дозволено брати участь в олімпійських та паралімпійських тенісних змаганнях в індивідуальній та нейтральній якості, якщо вони дотримуватимуться принципів індивідуальних нейтральних спортсменів Міжнародного олімпійського комітету та принципи нейтральних спортсменів-паралімпійців Міжнародного паралімпійського комітету Нейтральні спортсмени повинні будуть відповідати вимогам добору та допуску, викладеним у застосовних Правилах ITF”.

Зазначимо, що ще 1 березня 2022 року правління ITF призупинило членство росії та білорусі у федерації та відсторонило ці країни від участі у міжнародних командних змаганнях. Також було скасовано всі заходи ITF у цих країнах.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Виконком МОК ухвалив рішення про допуск учасників з росії та білорусі у статусі «індивідуальних нейтральних спортсменів» до Олімпійських ігор 2024 року. Сьогодні МПК опублікував регламент участі нейтральних паралімпійських спортсменів на паризькій Паралімпіаді.

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний вищезгадане рішення МОК назвав «безвідповідальним». Пізніше голова Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про плани зібрати власну базу допуску щодо допущених до ОІ-2024 «нейтральних» спортсменів.

Читайте також: В. о. міністра молоді та спорту Бідний: Половина моєї діяльності спрямована на те, щоб не допустити орків до участі у міжнародних змаганнях

Рано вранці 24 лютого 2022-го року росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 742-й день.

Джерело

Новости Украины