Тенісисти з росії та білорусі зможуть виступати у парному розряді на Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року

Тенісисти з росії та білорусі зможуть виступати у парному розряді на Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року

Фото — Getty Images

Тенісисти з росії та білорусі зможуть виступати у парному розряді на Олімпійських та Паралімпійських іграх у 2024 році.

“Існуюча міжнародна тенісна політика, що діє з березня 2022 року, дозволяє російським та білоруським спортсменам виступати в одиночному та парному розряді як індивідуальні нейтральні спортсмени. Місця в парному розряді розподіляються на основі їх індивідуальних результатів у турі (вимірюваних за рейтингом), а не результатів їхні країни”, – заявив представник ITF.

Раніше Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтвердила допуск тенісистів з росії та білорусі як “нейтральні” спортсмени на найближчі Олімпійські та Паралімпійські ігри. Усі тенісисти повинні відповідати вимогам добору та допуску Правил ITF.

Зазначимо, що ще 1 березня 2022 року правління ITF призупинило членство росії та білорусі у федерації та відсторонило ці країни від участі у міжнародних командних змаганнях. Також було скасовано всі заходи ITF у цих країнах.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Виконком МОК ухвалив рішення про допуск учасників з рф та рб у статусі «індивідуальних нейтральних спортсменів» до Олімпійських ігор 2024 року. Сьогодні МПК опублікував регламент участі нейтральних паралімпійських спортсменів на паризькій Паралімпіаді.

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний вищезгадане рішення МОК назвав «безвідповідальним». Пізніше голова Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про плани зібрати власну базу допуску щодо допущених до ОІ-2024 «нейтральних» спортсменів.

Рано вранці 24 лютого 2022-го року росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 742-й день.

Джерело

Новости Украины