Ізраїль ліквідував колишнього «командувача морських сил» ХАМАС


Ізраїль ліквідував колишнього "командувача морських сил" ХАМАС

Тайсір Мубашер (Фото — скриншот)

Сили оборони Ізраїлю заявили, що внаслідок нічного авіаудару в секторі Гази ліквідовано командира батальйону «Північний Хан-Юніс» Тайсіра Мубашера.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

За даними ЦАХАЛ, Мубашер раніше обіймав посаду «командувача військово-морських сил» ХАМАС, а також відповідав за виробництво зброї для терористичного угруповання.

Мубашер був досвідченим командиром терористів, його вважають близьким до Мохаммеда Дейфа, командира військового крила ХАМАС, йдеться у спільній заяві ЦАХАЛ та агентства безпеки Шин Бет.

Військові Ізраїлю вважають Мубашера відповідальним за низку терористичних атак у період, коли Ізраїль контролював сектор Гази, а також за напад терористів ХАМАС на пляж Зікім у 2014 році, повідомляє The Times of Israel.

Раніше повідомлялося, що під час операції ЦАХАЛ «Залізні мечі» вже ліквідовано щонайменше три члени політбюро ХАМАС: Джауад Абу Шамала (міністр економіки), Закарія Абу Муамар та Усама аль-Мазіні. Крім того, у цей же період ліквідований або помер своєю смертю один із засновників ХАМАС Абд аль-Фаттах Духан (Абу Усама).

14 жовтня армія Ізраїлю заявила про ліквідацію керівника повітряної системи терористичної організації ХАМАС та удари по елітних підрозділах бойовиків «Нухба».

15 жовтня ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію одного із командирів ХАМАС, якого називають відповідальним за напад на музичний фестиваль, де загинуло понад 200 людей.

16 жовтня було знищено командира Південного округу національної безпеки терористичного угруповання ХАМАС.

17 жовтня ЦАХАЛ та служба безпеки ШАБАК повідомили про ліквідацію голови ради шури ХАМАС.

  • 7 жовтня 2023 року терористи ХАМАС здійснили атаку на Ізраїль. ЗМІ описали звірства бойовиків у громаді на півдні країни. The Times of Israel пише про 1400 жертв терористів, насамперед серед цивільних.
  • 8 жовтня уряд Ізраїлю офіційно оголосив про стан війни. Наступного дня ЦАХАЛ розпочав повну блокаду сектору Гази.

Читайте також: ЦАХАЛ ліквідував інженера, який розробляв зброю для ХАМАС – The Times of Israel

Джерело

Новости Украины