Ізраїль відмовився від Starlink після заяв Маска про роботу мережі у Газі


Ізраїль відмовився від Starlink після заяв Маска про роботу мережі у Газі

Starlink (Фото виробника)

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Карі заявив, що його країна відмовляється від послуг Starlink після рішення її власника бізнесмена Ілона Маска надати доступ до мережі у секторі Гази. Про це Карі написав у Х (Twitter).

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Вдень, 28 жовтня, Маск заявив, що надасть доступ до Starlink нібито «міжнародно визнаним організаціям, що надають допомогу у секторі Гази».

Карі відповів йому: «Ізраїль використовуватиме всі наявні в його розпорядженні засоби для боротьби з цим».

Раніше ЗМІ, орієнтовані на технологічну тематику, повідомляли, що Ізраїль веде перемовини з компанією SpaceX про запуск інтернет-послуг Starlink, особливо для громад поблизу зони конфлікту.

Тепер міністр зв’язку упевнений: Маск знає, що супутниковим зв’язком користуватимуться не тільки міжнародні організації, а й самі бойовики ХАМАС.

«ХАМАС – це ІДІЛ. Можливо, Маск був би готовий обумовити це звільненням наших викрадених немовлят, синів, доньок, людей похилого віку. Усіх! На той час мій офіс розірве всі зв’язки зі Starlink», – додав він.

  • 7 жовтня під час вторгнення терористів ХАМАС із контрольованого ними сектору Гази в південні райони Ізраїлю загинули понад 1400 осіб, були захоплені й вивезені до Гази як заручники більш як 200 осіб, зокрема немовлята, діти, жінки та люди похилого віку.
  • 8 жовтня уряд Ізраїлю офіційно оголосив про стан війни. Наступного дня ЦАХАЛ розпочав повну блокаду сектору Гази.
  • Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що провела цілеспрямовані рейди в секторі Гази та завдала ударів по десятках терористичних цілей організації ХАМАС.
  • Ізраїль завдає надпотужних ударів по Газі. ЦАХАЛ пообіцяв «розширення активності» сухопутних військ у секторі Гази у ніч проти 28 жовтня.

Дивіться також: «Ізраїль – угруповання, а не країна». Ердоган на мітингу лякав Захід війною – відео

Джерело

Новости Украины