Як поїхати в Польщу з тваринами: інструкція по перетину кордону

Перетинати кордон можна з домашніми тваринами. Зробіть паспорт на улюбленця, поставте всі штампи про щеплення, вставте у лікаря чіп і все — вас без проблем пропустять на кордоні. До цього ж треба знайти зручний транспорт, де і ви, і ваша тваринка будете почувати себе комфортно всю довгу дорогу. Підійде автобус Львів Краків — квитки на маршрут можна замовити у перевізника klr.com.ua, тут є рейси від 7 до 10 годин.

Правила автобусу: як перевозити тварину

Тварин брати з собою в автобус можна, але ж вони не мають заважати іншим пасажирам. Для цього дотримуйтеся низки правил:

  • тварина має знаходитися в сумці, контейнері чи спеціальних переносках;
  • малі улюбленці як хом’яки, птахи, миші можуть їхати з вами безоплатно;
  • за переїзд котів та собак варто платити 50% від суми квитка — тварини їдуть на окремому місці;
  • великих собак варто тримати на повідцю та в наморднику.

Контейнер має бути з міцного матеріалу та сітчастої основи для гарної вентиляції. Подбайте про те, щоб тварина мала нормальний здоровий вигляд, не була заразна тощо. Якщо ви маєте всі документи про здоров’я й щеплення тварини, а водій відмовляється брати тварину в салон, закон на вашій стороні.Зателефонуйте на гарячі лінії компанії-перевізника, щоб розв’язати цю проблему.

Що попросять прикордонники

При перевірці на пропускному пункті на кордоні важливо надати не лише ваші документи, а й документи вашої тварини. Загалом можна перевозити не більше п’яти тварин на одну особу. Для того, щоб вас швидко пропустили на кордоні, треба:

  • надати паспорт тварини європейського взірця та документи про щеплення;
  • показати підтвердження щодо імплантованого мікрочипа;
  • вакцина від сказу має бути актуальна та зроблена вже після встановлення чіпа.

Саме в ветеринарному паспорті вказана загальна інформація про вашого улюбленця — підготуйте його разом зі своїми документами. Заздалегідь виконавши всі умови, ви швидко пройдете перевірку та зможете продовжити свій маршрут.

Новости Украины