Як вибрати пластикове вікно: основні критерії вибору

Технічні параметри конструкції металопластикових вікон Steko визначають показники його теплопровідності, шумоізоляції, впливають на його довговічність та надійність експлуатації. Серед основних показників, що визначають критерії вибору конструкцій з металопластику, є кількість камер, поміщених в основу з полівінілхлориду (ПВХ), їх зовнішня форма, клас профілю, з якого виготовлено металопластикове вікно та якість фурнітури, що забезпечує довготривалість його експлуатації.

Пластикове вікно та кількість розміщених у ньому камер

Одним з найважливіших критеріїв, що визначають параметри вибору виробів із ПВХ, є наявність певної кількості камер, з яких складається віконна конструкція. Найбільш звичними та широко використовуються є металопластикові вікна з однією камерою, яку утворюють два скла, розташовані на певній відстані (проміжку між ними). Склопакет зазначеного типу встановлений практично на всіх вікнах з ПВХ, вироблених на початковому етапі повсюдного впровадження полівінілхлоридних виробів, проте він не забезпечує повноцінного збереження тепла відносно холодну пору року.

Для належного енергозбереження виробники збільшили кількість скла в одному склопакеті спочатку до трьох штук, тим самим отримавши двокамерні склопакети та відповідно дві повітряні камери між склом, завдяки яким суттєво покращилися показники теплоізоляції.

Збільшення кількості камер до трьох також супроводжує зменшення тепловтрат, але при цьому такі вікна ПВХ коштують істотно дорожче однокамерних і двокамерних конструкцій і при цьому пропорційно збільшується їх вага. Для перевірки кількості камер у склопакеті достатньо вночі піднести до нього включений ліхтарик, кількість відображень променя ліхтарика дорівнюватиме кількості камер склопакета.

Вікна ПВХ, їх форма та клас профілю

Переважна більшість віконних прорізів, особливо в будівництві багатоповерхових житлових будівель мають прямокутну форму, саме тому найчастіше конструкція полівінілхлоридних (ПВХ) вікон також нагадує прямокутник або рідше квадрат. Вартість таких виробів є найбільш доступною для пересічного покупця.

Власники заміських котеджів намагаються перетворити фасад будівлі арочними або нестандартними формами, для яких фірми-виробники за індивідуальним замовленням виготовляють арочні вікна ПВХ або конструкції трапецієподібної та трикутної форми. Перед тим, як замовити такі вироби, слід враховувати, що їхня вартість істотно перевищує ціну звичайних прямокутних конструкцій з металопластику та склопакетів.

У процесі виготовлення металопластикових конструкцій використовують профілі з товщиною зовнішньої стінки 3 мм і товщиною покриття фальцевого 2,7 мм, ці параметри відповідають профілю класу А. Для профілю класу Б параметри товщини зовнішньої стінки і фальцевого покриття зменшено відповідно на 0,3 мм і 0, 2мм. Для нежитлових приміщень можна вибирати пластикове вікно з профілем класу Б, для встановлення в квартирі або заміському котеджі краще не економити і віддати перевагу металопластиковим конструкціям, виготовленим із профілю класу А.

На вартість виробів з ПВХ впливає їх колір, класичні моделі виготовлені зі звичайного білого профілю, будь-яке інше колірне рішення – за індивідуальним замовленням, але його вартість приблизно на 10% вища за ціну аналогічного за розмірами класичного білого металопластикового вікна.

Новости Украины