Жительці Балаклії загрожує 10 років в’язниці за «медслужбу» в окупантів

Підприємиця перейшла на бік ворога.

Колаборантка знаходиться під вартою.

До Балаклійського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт стосовно 54-річної жительки міста Балаклія (Ізюмський район), яка під час окупації добровільно перейшла на бік загарбників. Установлено, що жінка до окупації володіла мережею аптек у місті. Коли місто захопили, вона влаштувалася так званою «начальницей медслужбы Балаклейского территориального управления».

«Колаборантка проводила наради, надавала працівникам вказівки щодо їх діяльності, брала участь у нарадах під керівництвом окупаційної влади Балаклії, приймала на роботу працівників, організовувала фінансування лікарень та видачу заробітної плати у російських рублях», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує від п’яти до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 42-річна жителька Куп’янська працювала у «відділі охорони здоров’я» окупантів. Їй оголосили підозру.

Джерело

Новости Украины