Три ракети по Харкову: куди влучили окупанти

Попередньо, С-300 ударили по Шевченківському та Слобідському районах.

Російські військові пізно увечері 5 червня завдали три ракетних удару по Харкову.

Близько 23:30 було чутно потужні вибухи. Було зафіксовано влучання у Слобідському та Шевченківському районах Харкова, повідомив керівник ХОВА Олег Синєгубов. За попередніми даними, Росія била по місту ракетами С-300.

Після опівночі стало відомо, що одна з ракет влучила у стару частину Харкова, неподалік ХНАТОБу, на вулицю Римарську, і пошкодила водогін. Величезна вирва утворилася якраз навпроти пабу «Стіна», де у 2014 році був теракт. Уночі комунальники розпочали роботи.

«Там жодного військового обʼєкту немає, лише школа, театр, офісні та житлові будівлі. Ракета влучила в дорогу, перебитий водогін, у навколишніх будинках повибивало шибки, пошкодило пʼять автомобілів», — повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Ще одна ракета влучила у територію поруч із Харківським аеропортом. За словами Терехова, влучання було в парковку аеропорту. Пошкоджені фасади кількох багатоквартирних будинків, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

На ранок інформація про постраждалих внаслідок ракетних ударів не надходила.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч 1 статті 438 КК України «порушення законів та звичаїв війни».

У зведенні Генштабу прозвучало, що Росія завдала три ракетних удари по Харкову, імовірно ракетами С-300. Місто потерпає саме від цього виду ракет. Вона набагато дешевші за балістичні і їх не встигає перехоплювати ПВО.

Фото: Сергій Козлов/UA-NEWS.in.ua. Фото: ДСНС. Фото: ДСНС. ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Украины