Жителі «Академічного» просять пустити до їхнього мікрорайону додатковий громадський транспорт

Жителі «Академічного» просять пустити до їхнього мікрорайону додатковий громадський транспорт

Вінничанка Тетяна Ардашова зареєструвала петицію, в якій просить пустити додатковий транспорт до мікрорайону Академічний. За словами авторки петиції, нині курсує лише маршрут №22 Залізничний вокзал – Академічний. Люди просять про просторий та великий автобус чи тролейбус.

«Мікрорайон Академічний динамічно розвивається і в ньому вже проживає більше 5000 вінничан. Однак питання забезпечення мешканців мікрорайону сучасним громадським транспортом так і залишається невирішеним. На даний час до мікрорайону із залізничного вокзалу курсує лише автобус номер 22. Маленький, низький, тісний, більше схожий на маршрутку. І зовсім не призначений для перевезення такої кількості людей. Тим більше під час епідемій.

Єдиним надійним транспортним засобом, що може доправити працюючих до роботи, а дітей до шкіл і садочків, є приватні автомобілі, які ми були вимушені придбати ще перед купівлею житла в цьому районі. Але тепер наші двори перетворились на великі автостоянки, де вже ніде припаркуватись, і власники авто залишають їх на проїжджих частинах вулиць.

Багато мешканців мікрорайону з радістю б користувались громадським транспортом. Але це мають бути просторі, сучасні, красиві і якісні транспортні засоби. І коли ми читаємо про те, що нові великі автобуси чи тролейбуси на автономному ходу починають курсувати до околиць міста і найближчих сіл, при всій повазі і розумінні проблем їх мешканців, з’являється почуття не зовсім справедливого відношення до Академічного, який є великим бюджетоутворюючим районом Вінниці. Дізнавшись із ЗМІ, що в 2022 році місто закуповує 10 нових електробусів, дуже просимо розглянути можливість виділення таких транспортних засобів для потреб мешканців мікрорайону. Бо тільки тоді ми не будемо почуватись окраїною», – йдеться у петиції.

На даний час петиція зібрала 62 підписи. Щоб її розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Источник

Новости Украины