Жителі знищеного міста зможуть зимувати в Харківській та Полтавській областях: куди звертатися

Від охочих виїхати з Ізюму чекають письмових заяв.

Чи вдасться відновити комунікації до холодів у одному з найбільш понівечених війною міст області, невідомо. 

Через значне руйнування житлових будинків в Ізюмі та настання холодної пори року, невдовзі з міста обіцяють провести безкоштовну евакуацію всіх охочих. Відповідне оголошення розповсюджує виконавчий комітет Ізюмської міськради. 

«Розселення здійснюватиметься у Харківській, Полтавській та інших областях України», — повідомили там.

Для евакуації з Ізюму слід подати письмову заяву на імʼя міського голови Валерія Марченка. Заяви приймають за адресою: вулиця Васильківського, 4 з понеділка по пʼятницю з 09:00 до 15:00. Із собою треба взяти паспорт громадянина України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Харківщини можуть писати міністру про бажання евакуюватися

За словами мера Ізюму, відновлення мереж електро- та газопостачання проводиться майже цілодобово, але, на жаль, роботи ускладнені не тільки значними руйнуваннями, а й суцільним замінуванням шляхів комунікацій. Також роботи ведуться на комунальних підприємствах «Благоустрій», «Тепломережа» та «Водоканал», а для часткового відновлення дорожнього полотна в місті вже розпочали підсипку доріг.

Рятувальні служби розбирають завали і розміновують території. Для виклику саперів і обстеження приватної території мешканці Ізюмської громади можуть подати відповідну заяву до пожежної частини. З понеділка 26 вересня в Ізюмі ввели комендантську годину з 19:00 до 06:00. Також встановили повну заборону продажу будь-яких алкогольних напоїв. Правопорядок в місті забезпечуватимуть працівники Національної поліції.

Фото: соцмережі

Нагадаємо, в Ізюмі залишаються до 17 000 людей, близько 1500 з них — діти.

Джерело

Новости Украины