Після мобілізації Росія може відновити наступ на Харків — Bloomberg

Путін не полишив планів захопити ключові міста України.

Військові аналітики вважають, що погано підготовлені та немотивовані мобілізовані з Росії не зможуть змінити ситуацію на фронті.

Після мобілізації Росія може знову спробувати захопити Харків. Про це повідомляє інформагенція Bloomberg із посиланням на близькі до Кремля джерела.

«Деякі люди, близькі до Кремля, вважають, що Росія зрештою зможе відновити ініціативу та просунутися далі в Україну, можливо, захопивши ключові міста, включаючи Харків та Одесу, які їй досі не вдалося захопити», — пише Bloomberg.

При цьому в інформагенції зазначають: Росія перебільшує з прогнозами щодо захоплення українських міст, що підтверджують нещодавні успіхи української армії на фронті. Москва вже оголосила про перемогу на так званих «референдумах», планує мобілізувати на війну в Україну 300 000 військових та продовжує погрози ядерною зброєю. При цьому, мобілізовані не допоможуть їй здобути перемогу, вважають у Bloomberg.

«З новим попередженням про постачання енергоресурсів, викликом додаткових 300 000 військ і натяками про можливе застосування ядерної зброї Кремль посилає чіткий сигнал, що він відданий конфлікту, який, на думку багатьох у США та Європі, він не може виграти. Тим часом українські війська неухильно відштовхують контроль Росії над територією, яку вона збирається анексувати», — зазначили у Bloomberg.

Мобілізація, яку поспішно оголосили, викликала в Росії протести та змусила десятки тисяч людей покинути країну. Україна продовжує успішний контрнаступ та продовжує отримувати допомогу від інших країн. При цьому, Путін не полишив мети захопити більшу частину територій України. На думку військових аналітиків, мобілізовані в Росії не зможуть втілити плани Путіна. Можливо, вони уповільнять український контрнаступ.

«Немає жодних ознак того, що 300 000 мобілізованих військовослужбовців, погано навчених і мотивованих, зможуть змінити ситуацію на полі бою. Військові аналітики кажуть, що їх, швидше за все, буде достатньо лише для подальшого уповільнення просування України», — повідомив  Bloomberg.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Росія відправляє нещодавно мобілізованих військових Західного військового округу на лінію фронту в Херсонській та Харківській областях без попередньої підготовки. 

Джерело

Новости Украины