Жительку Харківщини засудили за продаж неіснуючого одягу

Жінка ошукала понад 30 людей.

Мешканка Лозівського району «продавала» через сторінку у соцмережі жіночий одяг.

26 серпня Амур-Нижньодніпровський районний суд Дніпропетровська засудив 24-річну жительку Харківської області до чотирьох років ув’язнення за шахрайство та раніше невідбуте покарання. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установили слідчі, 24-річна раніше судима за шахрайство мешканка селища Краснопавлівка Лозівського району створила в соціальній мережі декілька фейкових сторінок магазинів жіночого одягу. Клієнтів вона просила перерахувати гроші за одяг на картку, одяг обіцяла надіслати після отримання грошей, однак нічого не відправляла.

«Потерпілі переводили шахрайці різні суми — від 300 гривень до понад 3,5 тисячі гривень. З квітня 2021 року по лютий 2022 року псевдопідприємиця встигла ошукати 30 осіб», — розповіли в прокуратурі.

Жінку визнали винною за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зараз триває строк на апеляційне оскарження.

Як писав UA-NEWS.in.ua, харків’янин поїхав до Хмельницького і розмістив оголошення про продаж плит OSB, яких у нього не було. На оголошення відгукнулася волонтерка із Харкова, яка допомагає місцевим жителям латати вікна. Вона перерахувала чоловікові 87 000 гривень.

Джерело

Новости Украины