Житомир відвідали учасники навколосвітнього пробігу, які збирають гроші для дітей з гемофілією і ДЦП

12 червня у Житомирі в рамках навколосвітнього автопробігу побували мандрівники з Мукачево, які хочуть зібрати 100 мільйонів гривень для дітей з інвалідністю.

Ці кошти батько та син Закутні планують віддати на зведення міжнародного реабілітаційного центру для дітей з гемофілією та ДЦП, передає suspilne.media.

Батько та син, які обидва носять ім’я Андрій, свій маршрут розпочали 1 червня з міста Мукачеве. За цей час встигли побувати в Чопі, Ужгороді, Стрию, Львові та Івано-Франківську. До Житомира приїхали у 12 день свого 20-місячного навколосвітнього автопробігу. Андрій Закутній-старший розповів, що із запланованих 100 тисяч кілометрів вони вже подолали 1800. 3 місяці вони з сином перебуватимуть в Україні, решту 17 місяців – за кордоном. Маршрут проходитиме через 65 країн п’яти світових континентів.

За словами Андрія Закутного-молодшого, за час автопробігу вони хочуть зібрати 100 мільйонів гривень:

«Два роки ми продумували нашу подорож, починаючи з мети. Бо просто їхати з точи «А» у точку «Б»– це було б неправильно для такого масштабного проєкту. Наша мета – зібрати кошти для побудови реабілітаційного центру для дітей, які хворіють на гемофілію та ДЦП. Я, як людина, що народилася з гемофілією, як ніхто інший розумію проблеми таких дітей. І реабілітація в нашій країні для таких дітей є дуже великою проблемою. Особливо після важких травм чи операцій».

У Житомирі батько та син Закутні побували у токарській майстерні Олександра Нікітчина, де долучилися до виготовлення гармати для козацького табору.

«Для мене це новий і неймовірно цікавий досвід. Мабуть, кожен хлопець хотів би долучитися до такої захоплюючої справи, як виготовлення гармати», – каже Андрій Закутній-молодший.

Житомир відвідали учасники навколосвітнього пробігу, які збирають гроші для дітей з гемофілією і ДЦП

Після випробовування себе у ролі токаря, Андрій зіграв на ідіофонах, хангу, бубні та глюкофоні в гостях у Велеслава Постернака – вчителя англійської мови, який разом з друзями виготовляє нестандартні музичні інструменти.

Мандрівники з Мукачеве запросили Велеслава Постернака на роботу до свого реабілітаційного центру, який планують побудувати після завершення подорожі.

Нагадаємо:

  • два закарпатці вирушили у навколосвітню подорож на 20 місяців;
  • житомирянин Велеслав Постернак за п’ять років створив близько 200 музичних інструментів із металу та шкіри.

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

житомир навколосвітній пробіг збір коштів акція благодійність гемофілія діти дцп житомирщина

Источник

Новости Украины